Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem mírně zklamán. Největší slabinou filmu je ne moc kvalitní dabing. Panu Faltusovi není místy moc rozumět. Přece jen František Filipovský byl skvělý herec a tak Funese vlastně hrál a ve většině filmech jej i zastínil. Pozdější Funesova díla jsou mnohem lepší i dějově. Snímek je malinko naivní, ale je to dáno samozřejmě dobou, ve které vznikl. 50% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitní klasikou své doby, se skvělými herci, odlehčeným příběhem a spoustou gagů.. Prostě oddychovka jak má být. Více mne však zajímala kvalita dabinku, protože česká dabérská škola, mám pocit, v posledních letech šla hodně dolů a nyní stála před obrovským problémem, jak nadabovat Funese bez Filipovského. Protentokrát se "hlavní role" zhostil Richard Faltus a musím tohle rozhodnutí kvitovat. Pan Filipovský to samozřejmě není, ovšem po pár minutách jsem si na jeho "šišlání" zvykl a celkový projev vyzníval velmi podobně, takže dávám dvojku :) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Funés, českým a vlastně všem divákům předvedl jako nezapomenutelný Četník, představil se v této, bohužel silně nevýrazné komedii, kde už naznačil, jak se bude do budoucna herecky projevovat, ale film mu nenabízí dostatek možností, aby svůj talent naplno zužitkoval. Díky bohu za jeho další, výraznější a mnohdy nezapomenutelné role. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní komedie pro muže nevšední mimiky. Louis de Funés hraje obchodníka se zbraněmi Victora Garniera, který veškeré peníze svěří do rukou prohnaného bankéře, který ho naláká na nejlepší obchod v jeho životě. Ale jak se ukáže, byl to od začátku jen způsob, jak si bankéř André Durand-Mareuil (Jean-Pierre Marielle) zajistit financování svého nákladného života. Film je zkrátka zaměřen proti bankám, jejichž představitelé jsou královsky placeni, ale s penězi lidí nehospodaří pro jejich, nýbrž pro svoje dobro. A jak získat peníze zpět? Vzít si je zpět od prohnaného bankéře. Však banka je jen naproti přes ulici a tak se začíná hloubit tunel ze sklepa. Loupež je bezcenná co se obsahu týče, ale velmi prospěšná k znovupostavení na nohy, když se přijde na bankéřovy prohnané finanční podvody. Za nejlepší hlášku filmu považuji dotaz zákaznice, které se Garnier chce zbavit: "Čím mám překvapit manžela k narozeninám? Objednejte striptérku a schovejte mu ji do postele." Půvabná, akčí komedie. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda s Louis de Funèsem. 1)  Film přináší zápletku s naivním řešením na úrovni IQ 80._____  2)  50letý Louis de Funès trochu rozpačitě dabovaný (2009) snaživým, nicméně huhňavým Václavem Faltusem, odvádí své obvyklé penzum gest a grimas, ale celkový dojem se jaksi vytrácí. Jakoby 40letý režisér Jean Girault zatím neuměl správně vypointovat gagy a situace. Nicméně ve stejném roce vznikl nepřekonatelný Četník ze Saint Tropez***** následovaný Četníkem v New Yorku**** o rok později a Senzačními prázdninami***** v roce 1967, všechny se stejnými scenáristy a režisérem. Tak nevím... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama