Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, jsem moc rád, že se konečně objevila na DVD. Louis de Funès je jako tradičně nepřekonatelný a film má chytře vymyšlenou zápletku, plnou vtipných scén a výtečných dialogů. Na Faltusův dabing jsem si zatím netroufl (po několika minutách mi jeho šišlání začalo trochu vadit), ale časem mu dám šanci. Rozhodně zní lépe než Krampol. Možná kdyby si na tom dali trochu více záležet a Faltus nespíchnul dabing celého filmu za jeden den, tak by se panu Filipovskému, který zůstane patrně navždy nenahraditelným, přiblížil. Mimochodem, Louis se zde setkal se dvěma svými budoucími četnickými podřízenými - kopáče zde hraje Jean Lefebvre (Fougasse) a v roli Funèsem zastrašeného zákazníka se mihne Guy Grosso (Tricard). "Chtěla bych překvapit svého manžela, co mi poradíte?" - "Sežeňte si striptérku a schovejte mu ji do postele." ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Situační černobílá komedie s maličkým ale o to více vynalézavým obchodníčkem, který za žádnou cenu nenechá padnout rodinu hlady, zvlášť, když mu farář v kostele nevědomky dodá kuráže a sám pán ředitel banky mu nevědomky prozradí vše o jejich nedobytném sejfu...scéna, kdy se probourají omylem jinam je nezapomenutelná. :) 70% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

V roku 1964 zaujali divákov vo Funesovej filmografii hneď dve významné začínajúce série ( Fantomas a Žandár ) a tento skromný film sa pritom trochu stratil. Teraz dobriehame stratené, ale dôležité je, že príbeh obchodníka s loveckými potrebami, ktorý chce vykradnúť banku oproti domu je dobre napísaný, má svoj funesovský humor a... je slušne nadabovaný ( Václav Faltus nahradil legendárneho F.F. ) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Především dík patří North video a hlavně vynikajícímu imitátorovi Václavu Faltusovi, který nabídku North video přijal a svou roli dabéra zvládl na jedna mínus (trošinku tam bylo šišlání). Přijímám tento podařený krok jako vynikající řešení náhrady dabingu zesnulého Františka Filipovského a velmi bych si přál, aby spolupráce pana Faltuse s North video pokračovala i v dalších, u nás neznámých titulech s Louis de Funèsem. Příkladem takové následné spolupráce by mohl být dabing na stejně zajímavém snímku Une souris chez les hommes (Myšky dvou mužů) a mnoha dalších. Díky, díky, díky. POZNÁMKA: "Zelňačka" by zasloužila předabovat. ... Více na http://www.novinky.cz/kultura/175092-imitator-faltus-namluvil-celovecerni-film-s-louisem-de-funesem.html ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bych překvapit svého manžela. Co mi poradíte? - Sežeňte si striptérku a schovejte mu ji do postele." Oproti jiným de Funèsovým filmům je Jak vykrást banku vcelku komorně pojatá i prostorově omezená komedie, v níž je divák svědkem toho, jak (ne)lehké je se dostat do bankovního trezoru. I přes svižný námět mi přišel humorný potenciál filmu nevyčerpaný, což je opravdu škoda. Epizodka s příbuznými se mi zdála celkem zbytečná, zatímco scéna s Jeanem Lefebvrem by klidně snesla rozšíření. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno