Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena Brůžková (J. Hlaváčová), matka dospělé dcery Evy (E. Režnarová) a dospívajícího syna Pavla (J. Kalužný), se právě rozvedla se svým mužem Hynkem (L. Frej). Našla si nového přítele (V. Brabec), se kterým plánuje svatbu, a po rozvodu s ní bude bydlet syn, jak bylo soudem rozhodnuto. O těchto skutečnostech se děti dozvídají od otce. Rodina se rozpadla, zdá se, vinou manželky a její nevěry. Jenže nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Na debaklu tohoto manželství se podílí stejnou měrou i manžel… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Výborné drama o lidech, kteří spolu dvacet let žili a najednou jsou cizí, nepřátelští a mluví spolu jenom kvůli dětem. Film o tom, jak člověk dělá to, co lidé dělají neradi-mění slova v činy. Odejít není ve středním věku zdaleka snadné. Jana Hlaváčová i Frej dokazují, že patří k naprosté herecké špičce. Drama o chvílích, které nechci nikdy zažít.85% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento komorní TV film o bolestném rozpadu jedné rodiny je ukován především herci, Jana Hlaváčová a Ladislav Frej to rozehráli fantasticky, za podpory výborných kolegů - Vladimír Brabec, František Filipovský..  Příběh začíná v okamžiku rozvodu, tedy divák netuší, do čeho vstupuje a postupně odhaluje, co se stalo..  Upřímně řečeno bylo mi líto všech zúčastněných, zejména dětí.. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tuhle psychologicky laděnou televizní inscenaci o komplikovaných vztazích v jednom rozpadlém manželství jsem si pustil primárně kvůli Janě Hlaváčové a rozhodně nelituji. Herecky nejen ona ale i Ladislav Frej v rolí manipulativního slabocha naprostá špička. Akorát mi z těch všech postav, včetně těch (skoro) dospělých dětí bylo dost smutno. V jednu chvíli Frej říká že "do manželství se musí dát všechno", obávám se však, že i kdyby oba hlavní protagonisté dělali cokoliv, tak by to s nimi dobře nedopadlo. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československé televizní drama zobrazující situaci následující po rozvodovém řízení mezi Alenou a Hynkem Brůžkovými. Dlouholetá nespokojenost mezi manžely vychovávajícími plnoletou dceru Evu a dospívajícího Tomáše vyvrcholila tímto činem. V rolích manželů, kteří nebyli rozhádaní, spíše mezi nimi převládala otupělost a chyběla důvěra a snaha ve svazku pokračovat, se objevil L. Frej a J. Hlaváčová. Oba podali naprosto bezchybné herecké výkony, role L. Freje však byla podle mého názoru psychologicky náročnější a složitější, neboť byl zmítán proměnlivými stavy zoufalosti a jeho postava měla problémy sama se sebou. Manželka byla označována jako původce rozvodu kvůli jejímu dřívějšímu mileneckému vztahu a především současnému partnerovi V. Brabcovi, s nímž a se svým synem, jehož dostala soudně do opatrovnictví, chtěla začít nový život, avšak je potřeba vzít v úvahu její dlouholetou nespokojenost ve svazku s despotickým mužem se sklony alkoholismu. Manželovo pití bylo ve snímku pouze naznačeno, nebylo jasné, jakou měrou se o krach manželství zasloužilo. V jednom okamžiku se zdálo, že se J. Hlaváčová podvolí manželovu naléhání a zůstane s rodinou, avšak příliš brzy se ukázalo, že by to byla z její strany velká chyba. Hynek tento malý závan naděje a následný dopad na dno zoufalosti neunesl a jeho závěrečné prosby usilující o Alenin návrat v novém bytě J. Hlaváčové a sympatického V. Brabce byly marné. V rolích dětí pochopitelně nedobře snášející rozvod rodičů se ukázala E. Režnarová a J. Kalužný, v roli souseda Turinského majícího povědomost o Aleniných tajemstvích se představil F. Filipovský a Hynkovu nepřívětivou tetu ztvárnila M. Marešová. Vynikajícímu dramatu o dvou nešťastných lidech trpících ve společném soužití od režiséra E. Němce podpořených opravdu skvělými výkony hlavních představitelů uděluji s plným vědomím maximální hodnocení. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné inscenační drama, jehož kvality předem předurčuje Jana Hlaváčová v hlavní roli, to je záruka nadprůměrného zážitku vlastně pokaždé. Domácí atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, dlouhá léta nevyřčená tajemství, rozchod i naděje střídající se v pár minutách a morální souboj všech členů rozpadající se rodiny. Ve skvělém hereckém obsazení mě velmi zaujala pro mě prakticky neznámá Eva Režnarová. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama