Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (512)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

První díl rovná se díl nejlepší, nejvtipnější a nejoriginálnější. Právě tahle role udělala z Luise de Funése nesmrtelného. On a jeho podání Cruchota je jedinečné, to jak dokáže podlézat svému nadřízenému a zároveň peskovat a terorizovat ostatní s nižší šarží je nenapodobitelné, takhle by to asi nikdo jiný nezvládl. Určitě k tomu přispěl i dokonalý dabing Františka Filipovského, který naprosto sedí. No a ten policistický zátah na nudisty je nazapomenutelný. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak to máme deset centimetrů, takže deset dní v chládku !!" - "Cože ?? " - "Ale tati, basa je přece plná !!" - "Tak to já nebudu obtěžovat a stavím se jindy.." ;) To já se ovšem setkání se strážmistrem Cruchotem, kterému rovněž stejně jako famóznímu Funésovi s Filipovským pár centimetrů scházelo, když jim však bylo naděleno měrou vrchovatou jinde, nikdy nebráním, vždyť Giraultova četnická kultovní série, kterou zdobí slavný ústřední motiv Douliou douliou legendárního Raymonda Lefévra, mě bavila už jako děcko.. Přiznávám, že dnes s odstupem času a nespočtu projekcí, se mi Četníci objektivně jeví jako obyčejné letní vpravdě nenáročné komedie převážně stojící na jednoduchém gagu, jejichž popularitu u nás silně ovlivnil ten úchvatný dabing, znovu s Filipovským v čele podobně jako třeba u Mrazíka, nicméně tu občasnou hlušinu, co té mírně přepjaté kritice policejních složek, tématu humoru, které je oblíbené snad všude na světě, lehce podráží nohy, i poněkud banální příběh dokonale vynahrazuje náš milovaný Fufu, perfekcionista a nejslavnější francouzský komik, se svými cholerickými výstupy plnými proudů slov, šílené mimiky a gest.. Navíc Četníkům neupřete ani hromady hlášek a překrásná Geneviéve Grad v roli Nicole rozhodně také nikoho nemůže naštvat.. Škoda, že si tvůrci nevzali k srdci Cruchotova slova z tohoto filmu, jak není důležité množství, nýbrž kvalita, a pěkně tuhle kravku podojili, když přišli s pokračováními, o jejichž zdařilosti by se dalo úspěšně pochybovat, nicméně to už je zkrátka úděl kasovních trháků.. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Filmovanie prebiehalo v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez. Scény zo žandárskej stanice sa nakrúcali na Place Blanqui a zábery z nábrežia na Quai Jean Jaurès 7. Prístav, kde kotví jachta Olnico, ktorú má prenajatú američan (Giuseppe Porelle), sa nachádza v Saint Tropez a menuje Quai Suffren. Okrem iného sa natáčelo tiež v ateliéroch Riviera v Nice. (dyfur) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, píše se rok 1964 a na svět přichází první film dnes už legendárních Četníků. Louis de Funes je hereckou extratřídou o tom není pochyb, ale co je na něm asi nejlepší je hlas pana Filipovského. Tento film prošpikovaný tím nejlepším francouzským humorem je pro mě klasikou a tím pádem hodnocení nebude při zemi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V 70. letech patřily "četnické" komedie k tomu nejlepšímu, co se u nás promítalo. Dneska už je jejich humor trochu vybledlý a ohraný, ale přesto ještě dokážou pobavit další diváky z mladších generací. Já se u nich spíše jen shovívavě usmívám, i když se přiznám, že dabing F.Filipovského je stále nakažlivý. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Alphonse Gerber (Michel Galabru) se zmiňuje o městě svatý Maxim. Správně měl říci svatá Maxim - jedná se o chybu v překladu. (McFly2)
  • V budove legendárnej žandárskej stanice bola do roku 2013 skutočná policajná stanica. Od roku 2016 tu sídli Musée de la Gendarmerie et du Cinéma. Na prízemí je expozícia venovaná herečke Brigitte Bardot a celé poschodie patrí žandárom - sú tam uniformy, autá, motorky, plagáty, makety domácností jednotlivých členov žandárskej komunity aj symbol múzea, socha strážmajstra Cruchota (Louis de Funès) v životnej veľkosti. (krasomama)
  • Celá série se mimo jiné natáčela na Azurovém pobřeží. (Pierre)

Reklama

Reklama