Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

da-a 

všechny recenze uživatele

Četník poslední. Zřejmě nejslabší článek v jinak chvályhodné četnické šesterce, u kterého sice vtipy stále fungují, ale jeho hlavní příběh není příliš nosný na to, aby se na něj dalo zavěsit dostatek potřebného humorného materiálu. Ovšem návrat k "opravdovější" zápletce je po mimozemšťanech vítaný. Snímek je navíc poznamenaný rozlučkovou atmosférou s jedním velikánem francouzského humoru, který v srdcích mnoha diváků zanechal nesmazatelnou stopu. Uvidíme se na ostrově Kergelén, drahý Cruchote. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol extra fanúšik Cruchota , možno Louis de Funesa , ale čo je moc , to je moc. Film bol už len pokusom zabodovať s dobre osvedčeným materiálom zo žandára zo Saint-Tropez , atd. Francúzska atmosféra teplého juhu mi akosi nevoní. Inak dosť priemerný film , tvorcovia vsadili asi viac na ženské zbrane , ale to nestačí. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

pohoda a smiech. Na to, že to bol ale naozaj posledný z vynikajúcej série...a že ho Luis točil chorý a už ani zostrihaný nestihol vidieť...za sto bodov. ako hold velikánovi. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Z úcty k pánům četníkům je to za dvě hvězdy, ale Luis už je moc starý, četnice nic moc extra šťabajzny nejsou a chybí tu Fugass. Alespoň že sestřička pořád jezdí jako blázen:) ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Poslední herecký počin Louise de Funese... Na to že od prvního dílu uplynulo skoro 20 let Louis byl pořád pan KOMIK... ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Komedie tak za 3 hvězdičky. Tenhle díl podle mně už nemusel být vůbec natočený. Ti herci na mně působili již hodně unaveně a nebylo to ono. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už fakt slabý. Jednou za půl hodiny se člověk i zasměje, ale do většiny scén se vkrádá nuda, trapnost a afektovanost. Jediný, co je stále dobré, je soundtrack. 35% ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Vtip založený na idylicky letním slunném sexismu a rasismu. Jaká to bžunda. Hvězda za jedno opravdové zasmání od srdce ve scéně s větou "Potřebuju to do tomboly matko". Při šestidílné komediální sérii je to dost málo (bylo to poprvé a naposled), ale zase je to pro mě nepřehlédnutelný okamžik, tak proto a poslední díl u mě tudíš alespoň neodchází s odpadem jako ten předešlý, u kterého jsem se pouze styděl za to, že ho sleduji. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, že to vo Francúzsku, a vlastne aj tu tak zvozili, ale mne sa to páčilo. Nápad zamotať hlavy žandárom ženskými nebol zlý, akurát sa tu všetci správajú ako úplní debili. Zveriť kódy pre nejaký systém 4 žandárkam, no dobre, šibnutý nápad, dokonca aj keď odhalia prečo, zápletka proste ako z odvaru Jamesa Bonda, ale o to tu predsa nejde. Ide o bláznivých žandárov a ešte bláznivejšie príhody a tých tu je. Funes už síce hral akoby bol prepnutý na automatiku (asi už cítil blízky koniec), ale stále sa na neho dobre pozerá, príbeh priemerný, moja obľúbená pošahaná matka predstavená tu dostala trochu viac priestoru, ale ja som za komančov poznal iba prvý príbeh, mimozemšťanov a toto. Neviem, prečo, ale ostatných žandárov som videl až o hodne neskôr. ()

pavoucek 

všechny recenze uživatele

A od posledního dílu jsem po pro mě hodně zlého dílu četník a mimozemšťané čekal opět hrůzu. Ale zas tak zlé to nebylo no. ()

Radu1 

všechny recenze uživatele

Cruchot sice zestárl, ale nic neztratil ze své osobitosti a podlézavosti. Pro mě důstojné Funesovo rozloučení s filmovým světem. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé četnické díly mají velmi rozdílnou úroveň. Nejvíc se mi ale líbí ten první a tenhle, poslední. Bavil jsem se i po letech a nechápu, proč má tento film tak nízké hodnocení. Pro mě je tohle nestárnoucí klasika, na které jsem byl jako malý v kině, když to ještě byla horká novinka... :-) ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Inu nápady došly, mimozemšťani v pátém dílu to nevytrhli, tak zkusíme ženský, ne, jsme ve Francii! Křeč a lítost, ne že je to poslední Cruchot, ale že je to poslední film Louise de Funes, komika, který byl v některých filmech naprosto skvělý. tento to ale není, pokud jsem o pátém dílu řekl, že je to vyvařený čajíček, tak tohle je nastavovaná kaše a nastavovat nebylo moc čím (kromě vcelku slušně vyhlížejících četnic). Nicméně to mám proto i vzhledem k tomu, že jsem normální, raději než ty duté mimoše. Jo já uznávám, že ty holky jsou ke koukání a občas nějaký ten vtípek se dá, ale celkově je slaboulinké. Poslední film Jeana Giraulta, škoda ho, udělal několik dobrých věcí. A také poslední film Louise de Funese, mohl bych napsat totéž. Neměl jsem ho leckdy rád, ukřičený a drastický humor není zcela moje parketa, ale on v tom byl mistr a když si vše sedlo, jsou to skvosty. . ()

Reklama

Reklama