Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pseudointelektuální kecy o lidové zábavě hodˇme do koše - má to být snad zábava pro slony? Scénář je v porovnání s prvními díly poněkud infantilní, ale v tomto stále nepřekonává "Mimozemšťany" a i když narativ kulhá na obě nohy zdárně to kompenzuje řemeslně dokonalá režie.  Jacques François ve své typické vedlejší roli nikdy nezklame - vlastně docela nedoceněný herec. Závěr je jednoznačný: stále je to Louis de Funès a to sakra i po 40 letech znamená něco vyjimečného. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, musím souhlasit s ostatními. Toto pokračování už se točit prostě nemělo. Kazí to dojem ostatním dílům. Nemastný, neslaný děj, místy i nudný. Z mého pohledu jsem měl co dělat, abych to vydržel až do konce. Funes už je zde bohužel hodně vyšťaven. Možná se najdou někteří lidé, kterým se i tento díl líbil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel mi pripadá ako taká variácia na American Pie v ktorej sa banda starých žandárov správa jak pubertiaci. Polovicu filmu sa pri pohľade na ženské kolegyne správajú jak retardi a druhú zase jak nevychované prasce, ktoré neustále ohmatávajú kolegyne. Me Too by ich hneď poslalo do basy. Čo pochváliť? Aspoň sa vrátila Claude Gensac ako Funesova manželka. Ale všetci tu už pôsobia strašne staro a opotrebovane. Žiadne nové nápady tento diel neponúka. To že tam majú ženské kolegyne sa nijak poriadne nevyužilo. To už aj pornofilmy zvykli mať vtipnejšie scénky. Dokonca aj tá jedna hromadná havária pôsobí fádne. Tŕ druhú hviezdičku dávam fakt len tesne, lebo nechcem byť až tak krutý na poslednú Funesovku. Ale rozhodne má na konte oveľa lepšie filmy, ktoré na rozdiel od tohto, fungujú aj po rokoch. 3/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak urcite tento posledny dielm cetnickej pentalogie sa nechyta na kultovu jednicku. je to prilis rozharane, nema to spravny drive, humor je miestami az silneny, ale De Funes s Michele Galabru-om to pekne tahaju a prostredie je viac nez zauijimave. Reziser Girault umrel tesne pred dokoncenim filmu a Louis DeFunes sa nedozil ani premiery. 50 % ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Žádný díl četníků není navíc. Těch by snad ani nemohlo být dost. Eskapády, pitvoření a suprový dabing. Nejde se nebavit ani při 50. shlédnutí. Četnice sice žádný humor nepřinesou, takže jde jen o vymýšlení dalších scének a opakování toho fungujícího, ale jak jsme psal, toho by snad ani nemohlo být dost. Ne v tomhle podání. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Louis de Funès (Cruchot) nabídku na nový díl série rád přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Ostatně si sám uvědomoval, že jejich představitelky nemají jiné přednosti než svá těla. Ale natáčení si poměrně užíval, až do chvíle, než tragicky zemřel jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, tak si všichni oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že film v kinech kasovní úspěch nezaznamenal. (Pierre)
  • Napriek katastrofálnym recenziám bol film veľkým komerčným úspechom so 4,2 miliónmi návštevníkov v kinách, no išlo o najnižšiu návštevnosť v rámci série, ale stále oveľa vyššia, než bol bežný priemer. (Arsenal83)

Reklama

Reklama