Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Malej nebo velkej? - Tak třeba malej. - Malej je můj, tak si vyber! Četník se žení, je v mém osobním četnickém žebříčku oblíbenosti na samém vrcholu a objektivním pohledem ho zároveň považuji za nejkvalitnější z celého komediálního cyklu. Je tady skvělá dějová linka s možným povýšením, několik zápletek i nedorozumění, ale hlavně spousta geniálně vtipných situací. Zaujme mj. mimořádně arogantní, až přehlíživý Cruchot k chvilkově podřízenému Gerberovi (a po ohlášení správných výsledků testů, rozesměje naopak jeho tradiční vlezdoprdelství). Scéna na diskotéce, sekvence s únosem, šílené honičky či důstojnické zkoušky na velitele také pobaví. No prostě četnický nářez, který už nikdy nechutnal tak pikantně! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Co mají společného Luis De Funes a František Filipovský? Pravděpodobně toho bude hodně, ale jedna věc je spojuje nezapomenutelným způsobem a to je četník ze Saint Tropez. Nezapomenutelná, nerozlučná a nezaměnitelná dvojka! Nebudu dělat rozdíly mezi jednotlivými díly. Každý má své mouchy, ale ve skrze jsou geniální! 80% ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z doterajších dielov to je najlepší a najzábavnejší film, ktorý si aj po rokoch zaslúži aj štvrtú hviezdičku. Má jednoznačne najprepracovanejší scenár v ktorom všetky tie epizódky do seba perfektne zapadajú. Veľkým plusom bolo angažovanie Claude Gensac. Akonáhle sa dej točí okolo ženy, tak je to hneď väčšia sranda a vtipy ohľadom pobláznených chlapov sú vtipnejšie ako tie obohraté o policajtoch. Chémia medzi nimi Claude a Funesom je naviac fenomenálna a iskrilo by to medzi nimi aj bez tých vtipných efektov. Takisto ma bavilo súperenie Funesa a Galabru o post šéfa a podlizovanie podriadených jednému alebo druhému z nich. No a nakoniec nás čaká skvelá naháňačka s niekoľkými pôsobivými kúskami. Škoda, že po tomto diely zo série zmizla nádherná Geneviève Grad ako Funesova dcéra. Spolu s Claude si Funesa fakt vtipne podávali a držali ho pod papučou. Tento diel sa musí páčiť každému fanúšikovi FR komédií. 8/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1974 sa znenazdajky objavil "Žandár zo Saint Tropez", o rok neskôr vycestoval do amerického New Yorku a v roku 1968 sa tento žandár žení. Francúzska komediálna séria o svojráznym policajtovi Cruchotovi pokračuje. Táto tretia časť sa mi už nezdá tak vtipná a svieža ako jej predchodcovia, ale i do tretice sa pri tom dá celkom dobre pobaviť. Bláznivo charizmatický Louis de Funès to dokáže svojimi originálnymi, extravagantnými hereckými kreáciami celé ukočírovať. Je to stále tá stará dobrá, osvedčená, klasická francúzska komédia. Zamilovaný Ludovic Cruchot. "Le Gendarme se marie". *** ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Když se Cruchot (Louis de Funès) potápí, všimněte si jeho rukou. V různých záběrech na nich buď má nebo nemá potápěčské rukavice. (Ištván87)
  • Natáčení předcházela anketa o tom, jestli se skutečně má Cruchot (Louis de Funès) oženit. Tvůrci se totiž báli, aby nepřišel o své věrné fanynky. (Pierre)

Reklama

Reklama