Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí taneční skupina pod vedením slavného manažera a choreografa Evanse slaví úspěchy po celém světě. Uhlídat tento rej krasavic je pro Evanse úkol vskutku heroický. Snad proto u něj platí cosi o tom, že účel světí prostředky. Musí totiž udržet nejen profesionální kázeň, ale především i kázeň morální. Muži, to znamená vztah – sex – manželství – sňatek – dítě, cokoliv z toho znamená pro dívku konec kariéry, pro Evanse hledání nové tanečnice a pro soubor narušení disciplíny. O to větší zděšení zavládne u Evanse, když ve svém pokoji, uprostřed úspěšného turné, nalezne nemluvně. Je třeba zachovat chladnou hlavu a především nezpochybnit svou autoritu. Co ovšem není pro mistra improvizace, jakým je Louis de Funes, zas takový problém. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes je francouzský král. Piti Piti Pa je jako hudební komedie super. Muzika je zvučná a Funes se svým klasickým gestikulováním musí vést ženský taneční sbor. Oproti krimi Fantomas a komedie Jeden hot a druhý čehý se mi asi líbil trošku míň. Upřímně nevím co je na vině. Funes je totiž skvělý a díky božskému dabingu jsem se u filmu smál. Možná jsem se nesmál natolik, aby se mi to líbilo ještě více. Každopádně nadprůměrná komedie s hezkou hudbou. "No a co bylo dál? - Vzali se! - Marš do postele, nic jsi nepochopila! Všechny na kutě!" (72 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...tak do tance mládeži. Piti Piti Pa je velice povedená komedie, ale snaží se využít potenciál jak Funésův tak příběhu a přitom nedokáže spojit v jedno. Louis de Funés kraluje, jednoznačně kraluje, jeho gumová tvář tvoří tak parádní grimasy, že se člověk prostě musí smát. Ano, je to hlavně ta pohádka o vlku a kůzlátkách, ale na druhou stranu je Piti Piti Pa muzikál a to především. Hudebních scén je požehnaně a abych se přiznal příliš se mi nezamlouvají. Sice se pár povedených skladeb objeví, ale když se to opakuje stále dokola, spíše to omrzí. Jediné, co si k hudbě co tam zazní mohu připustit, tak fakt, že jedna z nejlepších českých skupin Tatabojs udělala velice povedený remix, právě k tomu muzikálu, ale víc nic. Škoda, Funésův potenciál to mělo obrovský. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie. Louid de Funés je skvělý jako vždycky, František Filipovský mu pomáhá, seč mu síly stačí. Dějově je to průměr, ale vůbec to nevadí; bavíte se i tak. Povedené písničky. Překvapí zpěv Františka Filipovského. K tomu zpěvu a k těm písním je ta čtvrtá hvězdička. Klidně bych dal i pátou, ale nemůžu, protože Senzační prázdniny se mi líbí víc... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Komedie Louise de Funèse mám rád a i ty slabší si ode mě stejně zaslouží alespoň solidní tři hvězdičky (až na jednu výjimku), ale tento film má veliké štěstí, že ty tři hvězdičky dostal. Během první půlky to vypadalo na dvě. Snad žádný jiný film netěží tolik na Louisových grimasách a gestech, jako tento. Louis se tu kření do zvuků auta, do rytmu hudby i do dětského pláče, ale oproti ostatním jeho komediím to v tomto filmu zas tak moc nefunguje. S přesunem děje do Říma se konečně začnou objevovat povedené gagy a nějaké ty hlášky - nejvtipnější jsou rozhodně scény s Paulem Préboistem. Hudební vložky mě osobně nudily a docela otravovaly. Kdyby se mé oko během nich aspoň mohlo potěšit pohledem na pěkná francouzská děvčata, jenže těch tu oproti jiným komediím moc nebylo (zajímavé u filmu, jenž je ženských plný). Sergi Korberovi a Louisi de Funèsovi to spolu prostě moc nešlo, ať už tady a nebo o rok později Na stromě (který měl oproti Piti Piti Pa aspoň tu výhodu, že to byl ve Funèsově filmografii originální a netradiční kousek). Velmi slabé tři hvězdičky, jedna z nejhorších Funèsových komedií... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný komik. Keby jeho nenasadili do tých filmov, v ktorých hral, tak by boli o dve triedy slabšie. To isté platí aj pre Piti piti pá. Má množstvo hlášok, ale tie nemožno ani publikovať, lebo sami o sebe nie sú až tak vtipné. Vtipné sú Funesovym podaním. A tým je on špecifický. Že len výrazom tváre alebo gestikuláciou urobil aj z ničoho žart. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Ve Francii měl film premiéru 18. září 1970, s dvěma a půl milióny diváků se ale dostal jen na 15. pozici v úspěšnosti ve francouzských kinech. Naproti tomu výrazný úspěch zaznamenal v Německu a v zemích východního bloku, kde jej v kinech vidělo 33 miliónů diváků. (argenson)
  • Exteriérové scény byly pořízeny v Nice, v Římě a Vatikánu, natáčelo se také v pařížských studiích v Boulogne Billancourt. (argenson)

Reklama

Reklama