Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou jsem sháněl celý život. Zdá se, že naposled běžela v televizi někdy kolem revoluce a tehdy jsem ji propásnul. Teď ji konečně mám a jsem rád, protože je to rarita a pro skalního funésovce naprostá nezbytnost. Ale abych byl upřímný, jsem trochu zklamaný. Když vezmu v úvahu, že hra Clauda Magniera se vlastně postarala o Funésovu popularitu (v divadle), že s Molinarem později natočil vrcholnou crazy Hibernatus a že dokonce i americká verze Oskara je zatraceně vtipná, čekal jsem ještě víc. Oskar vůbec není špatný, ale je zbytečně divadelní, Louis málo vyšiluje, děj plný záměn osob a kufrů není správně vygradovaný. Má prostě kvalitativně blíž k Pouic-Pouic než třeba k Velkému flámu. Celkově mám skoro dojem, že sehraná parta z divadla se domluvila, že zajede na víkend do vily jednoho z nich a pro historické účely pořídí lehce upravený záznam slavného představení. Ale i to je dobře. 80 % ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 27.9.1973 (R: ČST 1 = 14.6.1986+6.2.1987)+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 9.11.2014+HD PREMIÉRA NA STV 1 = 18.1.2016, réžia českého znenia (ČST Praha) = K. M. WALLÓ - Konečne táto klasika vychádza na DVD. Nie je to síce nejaká bombastická edícia, ale obsahuje pôvodný Filipovského ČST dabing. Bohužiaľ pri televíznej obnovenej premiére dostal pôvodný dabing riadne na frak. Najprv STV odvysielala kópiu prebratú z ČT, prasácky orezanú do 1,85:1. A pri premiére v deklarovanom vysokom rozlíšení síce použili zreštaurovanú širokoúhlu kópiu, ale nielenže odstrihli záverečné titulky, no dabing totálne sprasili nepočúvateľným brumom a dokonca (!) niekoľkými zvukovými výpadkami. Príšerné ! (17.6.2005) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès zde opět předvádí neskutečné grimasy a gesta. V této roli působí, že se doslova vyžívá. Ale v které ne, že? Příběhově se mi Oscar také líbí. Děj je komornější, postav poměrně málo, prostředí je omezeno takřka výhradně na Funèsovu vilu, maximálně prostor před ní. Zápletka je zajímavá a eskapády kolem kufříků dokáží pobavit. Při srovnání s verzí se S. Stallonem jsem na obdobném dojmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa tváriť ako suchár a priznám, že scenár je veľmi vtipný. Vtipný je aj Funesov ksicht, lenže režisér si myslí (a v dobe vzniku asi správne), že čím viac opičiek bude Louis robiť, tým je to vtipnejšie. Čiže on v jednotlivých situáciách, ktoré sú vtipné už len tým, že sa naňho pozrieme, musí pokračovať ešte minútu a ukázať nám všetku svoju mimiku. Dnes to už bohužiaľ pôsobí dosť prehnane a umelo. Nezastieram, že v mladosti som sa z toho išiel potrhať smiechom. Takže i keď je Funes výborným komikom, nakoniec je on samotný najväčším kladom a zároveň aj mínusom tejto stále populárnej komédie. Netreba pripomínať, že bez Filipovského dabingu by to bolo polovičné. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Slavná francouzská divadelní hra Clauda Magniera, se kterou Louis slavil velké úspěchy na divadle a později i ve filmu (v divadle si s ním později zahrál i jeho syn - Olivier). Pro mě jako pro milovnici jeho komiky je Oskar skvělou podívanou, Louis je tu úplná komická střela!! Claude Rich je v roli Christiana prostě roztomilý a je tu opět Louisův komediální ansámbl, zahrnující Claude Gensac, Paula Preboista nebo Maria Davida v roli maséra. ''Kufříček, kde mám svůj kufříček!!''...''Oskar ukradl diamanty služce, která jela na severní pól, protože měl mít dítě ve vašem kufříku!!'' :) http://www.youtube.com/watch?v=fYEyIoJ37s0 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)
  • Adresa Rue des Filles du Calvaire 35 neexistuje, protože pařížská ulice Filles du Calvaire končí číslem 25. (Snorlax)
  • Exteriéry domu Bertranda Barniera (Louis de Funès) představovala Le Corbusierova vila Stein ve Vaucressonu nedaleko Paříže. Použité interiéry jsou ale čistě účelové a nesouvisí s Le Corbusierovou tvorbou. (Komiks)

Reklama

Reklama