Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela typická bláznivá komedie Louis De Funese, bohužel už asi v polovině je to docela nudné. Ani se nedá napsat, o čem to vlastně je - architekt lodí udělá bomba loď, všichni ji chtějí, jeho šéf ho ale před tím vyhodí, pak ho celý film přemlouvá k podpisu nové smlouvy a pak to skončí novou hoňkou. Celkem přitroublé. Ale zase všechna čest - je tam mnoho a mnoho k smíchu. Takže volím zlatý lepší střed. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Funesovo filmu a jeden z mejch nejoblibenejsich. Sice chvilku trva, nez vlitne na scenu Funes, ale pak zacne vyborna smrst vice ci mene vtipnejch a zajimavejch scen. Navic pribeh neni nejak zvlast hloupej a Funes se tu sesel s dvema skvelejma komikama, Michelem Galabru a Robertem Dherym, ktery zaroven reziroval. Proste skvela zabava od zacatku do konce s genialnim Funesem. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie s pěknou zápletkou. Určitě stojí za shlédnutí. Bylo to bláznivé, zašmodrchané, vtipné a nápadité. Nemůžu ale dát plné hodnocení, protože některé scény se zbytečně vlekly a ačkoli film jako celek byl opravdu pěkný, přišlo mi, že se často opakuje. Proto čtyry hvězdy, které snad nikoho neurazí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzská komedie, která patří k těm nejlepším Funésovkám. Film obsahuje tolik humorných scén, že by byl můj komentář příliš dlouhý, kdybych je měl všechny popsat, ale k mým nejoblíbenějším patří například ta s tubusy, destrukce Plaváčka lopatou, kázání v kostele, výstup na maják, či jízda nezastavitelným traktorem. Prostě skvělá letní zábava ve společnosti francouzského mistra. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Prototyp nové lodi slavných loděnic Plaváček právě získal cenu na závodu jachet a regat a hrnou se první velké nabídky. Majitel loděnic (De Funés) však konstruktéra právě vyhodil. Ve filmu plném gagů De Funése dabuje František Filipovský. DVD: Pětiminutový trailer a film o filmu (13 minut, převážně rozhovor s Michelem Galabru, proložený ukázkami z tohoto a jiných filmů stejného režiséra) mají CZ titulky, následují trailer na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), fotogalerie, vybrané filmografie tří herců. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)

Reklama

Reklama