Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám umělce, který by ve své roli více perspiroval, než Louis de Funès a ono to nejspíš bude tím totálním hereckým nasazením. Cholerický loďař Ludvíček tak opět jediným pevným středobodem, který kdyby se vytratil, může se vytratit i celý film. Taky bych chtěl honit své podřízené po firmě lopatou, ale co na to odbory..? ()

karlospr 

všechny recenze uživatele

Tak jak už to bývá ve filmech s Louis de Funèsem, je právě on a jeho výtečný výkon hlavním tahounem filmu. Opět je obklopen lidmi, s kterými hrával, přesto se mi nestalo, že by mě to nějak mátlo, jejich výkony jsou energické a většinou komické. Děj má spád od začátku až do konce a budete mít co dělat, aby jste se smíchy nepotrhali. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funesových filmů!! Skvělá oddechová zábáva se spoustou skvělých vtipů a skvělým Funesem, který zde podle mě podává životní výkon. k tomu skvělý Michel Galabru, který je Funesovi rovnoceným komickým partnerem. Tihle dva mě spolehlivě bavili celý film a já se musím přiznat, že jsem se dlouho takhle nenasmál!! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž šprýmy na mě účinkují v závislosti na momentálním rozpoložení. Třeba i proto, že neutuchající hemžení jejích protagonistů za účelem vyvolání všeobecného veselí má lehounce hysterický nádech - v určitých momentech mi tudíž připadá maličko vynucené. Přesto jí s mírnou nostalgií ponechávám 4* - za možnost návratu ... do pozitivně naladěných šedesátých let dvacátého století, která se dívala kupředu s neotřesitelnou vírou v sebe - i v nás ... a svůj optimismus dokázala předávat dál - dokonce i svým přístupem ke světu filmové komedie. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Perfektní obsazení a možná je to lepší než všichni fantomasové dohromady. Louis de Funés tady má prostě svůj herecký koncert a kromě Michela Galabru, jako by tam nikdo jiný ani nebyl. Mimochodem scéna v kostele... nejvtipnější scéna francouzského filmu :-D možná teda... pokud neobjevím jiný film ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)

Reklama

Reklama