Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

May 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésov film. Vtip už na diváka z obrazovky nesrší; je tlumený a něžný. Vlastně ani nejde moc o komedii, nemocný Funés je tak průhledný a v očích už nemá ten život, který tam býval. Na Zelňačce je krásné to srdce, které z ní čiší, a taky kostým Bandasky, který je nepochybně nejlepším kostýmem mimozemšťana, který kdy spatřil světlo světa. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle tedy byla hodně zvláštní volovinka. Koukat na dva dědečky, kteří se na dvorku předhání, kdo z nich si uprdne hlasitěji je skutečně zážitek na celý život. Jejich úprdky přivolají velmi sympatického marťánka. Poté se dají věci celkem rychle do pohybu. Nic tak divného jsem dlouho neviděl. Film je plný tak dementních keců, že jsem se místy nedovedl nesmát. Kouzelný je i soundtrack. Se zavřením levého oka a přimhouřením pravého pálím 3*. Edit: S krátkým odstupem času spíše 2*. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Když jsem si prvně pouštěla Zelňačku, tak to byl ten krásný původní dabing (s Filipovským) a já se neustále dobře bavila, příběh je vynikající a de Funès nezklamal. Při dalším zhlédnutí (a i s jiným dabingem, že by Krampol? brr) už mi to nepřišlo tak skvělé, abych udržela plné hodnocení, ale pořád to člověka donutí k úsměvu. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pamätám si že som tento film videl, keď som bol úplne malý (možno 5-6 rokov). Vlastne si z neho pamätám len názov a že v ňom hral Funés a že tam prdeli. Už v úvode filmu som zistil, že Funésa nadaboval Lábus, čo kazilo akúsi prirodzenosť pri pozeraní. Samotný film je celkom tupá blbosť so slaboduchým humorom akurát pre deti, keď som mal 5-6 rokov. 65% je do cela dosť na toto dielo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Dva městečkem odepsaní staříci svými prdy přivolají ufouna a spřátelí se s ním. De Funése dabuje Lábus, nezkouší být podobný Filipovskému, a přitom se nejlépe blíží originálu. DVD: Tříminutový trailer a film o filmu (11 minut, nikdy neviděné záběry propagace filmu, záběry z natáčení, rozhovory s Jacquesem Villeretem, autorem René Falletem a mnoho dalšího materiálu) mají CZ titulky, následuje fotogalerie, upoutávka na celou De Funésovskou edici (6 a půl minuty, CZ dabing) a vybrané filmografie čtyř herců a režiséra. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno