Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (238)

May 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésov film. Vtip už na diváka z obrazovky nesrší; je tlumený a něžný. Vlastně ani nejde moc o komedii, nemocný Funés je tak průhledný a v očích už nemá ten život, který tam býval. Na Zelňačce je krásné to srdce, které z ní čiší, a taky kostým Bandasky, který je nepochybně nejlepším kostýmem mimozemšťana, který kdy spatřil světlo světa. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je celkem zvláštní, že jsem nic s de Funèsem už hodně dlouho neviděl, když jsem ho kdysi hodně dávno měl v oblíbených hercích. Popravdě už ani filmy s ním tolik nevyhledávám a kromě Zelňačky mám v Chci vidět ještě jeden, ale bůhvíjak se na něj zatím nechystám. Nicméně tohle mě hodně zaujalo námětem, tak jsem doufal, že se příjemně pobavím. A ono moc ne. Ten začátek mě dost vyděsil, protože koukat na film s dvěma dědky, kteří závodí v prdění, se mi fakt nechtělo. Ten fekální humor tam sice zůstal i tak, ale naštěstí se v tom všem našlo i pár vtipných míst, u kterých jsem se zasmál, ale pořád toho nevtipného nebo trapného bylo krapet víc. Místy to působí příjemně, ale jako celek se to zbytečně a dost vleklo, proto radši zůstanu u silných dvou, než abych dal slabé tři. Ušlo to, ale stejně jsem čekal o dost víc. SPOILER A to vzkříšení mrtvé ženy mi přišlo spíš jako vata. KONEC SPOILERU Každopádně jsem ale zvědavý, jak vypadá ten český remake, jestli bude lepší nebo horší... Lepší 2* ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tento milý, príjemný a trochu smutný príbeh už nepatrí medzi klasické "funesovky", kde sa smejete od začiatku do konca, tu vám príde niekedy smutno, niekedy príjemne clivo a občas aj trošku nudne. Je to určite aj kvôli Funesovmu dosť podlomenému zdraviu, veď napokon, bol to jeho posledný film a tým pádom aj iným prístupom k filmu. Ani tu síce nie je núdza o mnoho vtipných situácií, ale už to nie je ono. Je mi ľúto, že dávam len 3 hviezdičky, ale sú veľmi silné a úprimné. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Celkom ma prekvapilo hodnotenie, pretože tento film by si zaslúžil byť v červených číslach. Louis de Funés v predposlednej filmovej úlohe Glaudea, človeka žijúcom pokľudným životom na vidieku s Cicissom, jeho veľmi dobrým kamarátom. Ten mimozemšťan je už prinajmenšom legendárny a Zelňačka je pre mňa výborná oddychovka, u ktorej sa nedá nezasmiať. /90%/ ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Nemám důvod dát méně než pět hvězdiček. Louis zde vytvořil roli úměrnou svému věku a svému zdravotnímu stavu. Už zde není tak agresivní, jako jsme tomu byli zvyklí v jeho největších hitovkách, ..právě naopak, film se zde opírá o lásku k ženě, kterou kdysi hlavní hrdina miloval, kterou si po letech zidealizoval a zjistil, že nejlepší věc, kterou pro ni může udělat po jejím návratu do života je nechat ji žít nový život. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama