Reklama

Reklama

VOD (1)

Ubbe, Bjorn a Lagertha připlouvají společně s Heahmundem do Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi nejsou zrovna vřele vítáni. Král Alfred je ochoten jim nabídnout zemi slíbenou králem Ecbertem, ale musí svoji loajalitu prokázat v boji proti nepřátelům Anglie, seveřanům z Dánska. Heahmund by se rád vrátil do Sherbourne, kde býval biskupem, ale jeho staré místo je již obsazené. V Kattegatu oznamuje Ivar, že jeho novou královnou bude Freydis. Harald tento moment bere jako signál, že jeho ambice stát se králem celého Norska jsou zcela pryč, když Ivar zplodí dědice. Ale je toho Ivar vůbec schopný? (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní linie se přesouvá do Anglie a Bishop zaujme roli spasitele a osvoboditele. Tedy alespoň na nějaký čas. Jen tomu rozvijejícímu love story mezi ním a Lagerthou nejde moc věřit, respektive nepůsobí autenticky. Dva dobré mordy na konci doufám dávají předzvěst tomu, že se trochu rozproudí krev v jinak vcelku sterilní páté sérii, která je zatím zbytečně dlouhá a natahovaná. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když člověk sleduje pozorně, všimne si, že se v seriálu nachází více blbosti a logických trhlin než je zdrávo. (z těch menších: kde zase na Islandu objevili koně, když si žádného nepřivezli?). Dále situace kolem Margaret dosáhla uspokojivého vyvrcholení a jsem zvědav, co na to rekne Hitsvik. Ivar se nechá oblbnout ne příliš zajímavou ženou a vůbec tuhle dějovou linii vidím jako další slepou uličku. Alespoň situace v Anglii začíná být zajímavá i když počínání obou biskupů mi nepřijde nijak logické. 49% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál větší slátanina, kde se postavy chovají jako v přiblblé telenovele. Rozdíl je jen v tom, že je vše zasazeno do atraktivních kulis a do historických souvislostí. Hlavní postavy a zásadní události, drží Vikingy aspoň trochu v mezích, ale i tak...dnešní díl potvrzuje, že se mělo skončit společně s Ragnarem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tato série se mi zatím velmi líbí. Utvořily se opravdu zajímavé skupinky na všech frontách, tudíž jsem ochotný odpustit, že tato epizoda byla spíše takovou souložící. Ivar dokázal, že nejenom s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo, nýbrž i bez kašpárka je člověk schopný oplodnit podezřele vlezlou bloncku se zvrácenou zálibou v prznění hendikepovaných. Dost mě baví postava biskupa. Této postavě postává úd podezřele často v pozoru a dvakrát se nerozmýšlí uskutečnit menší krvavé hody, a to i na místech nejsvětějších. Snad jen škoda, že v prvním díle nepřehlasovali toho otravného šuldu Flokiho. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani dvanáctá epizoda mě zrovna nenadchla, i když je pravda, že to mohlo být mnohem horší. Problémem páté sezóny je hlavně to, že v ní chybí všechno, proč se mi seriál tak líbil. Někdejší kvalitní akce prakticky vymizela, plánování záludných intrik udělalo místo úplně jalovým rozhovorům a už se jen řeší kdo, kdy a s kým. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)

Reklama

Reklama