Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stará komédia s Pierrom Richardom v peknom prostredí, tento film je taký francúzsky a pútavý, že vám ani to hovorené slovo nebude vadiť. Musím priznať, že ma v dobrom prekvapil, ale nemá to iskru, napriek tým všetkým hračkám v tej vile ma to do detstva nevrátilo. Nenasmial som sa veľa takže hodnotím ako hodnotím, ale chápem že niekto si pri tomto mohol užiť dobrú zábavu. ()

Spectacle 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem Hračku viděl znova a začínám jí chápat v nových souvislostech. Je to v podstatě vážné téma zpracované komediální formou! Veberův scénář chytře balancuje mezi tragikou a komikou a Richard si zde střihnul možná nejlepšího Francoise Perrina vůbec. Plný počet hvězdiček je na tudíž místě! "Tak a máš to! Rozbil sis ho!" ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pojem hořká komedie je tu naplněn po okraj. I když v těch dávných dobách se ještě nepoužíval, protože nebylo nutné za něj schovávat absenci komedie samotné. Sonda do vyšších kruhů nové šlechty je povrchní a nad dramatem převažuje komedie, přesto zasahuje podstatu kapitalismu a některé související sociální aspekty trefně a precizně, aniž by se stala manipulativním kýčem. Na to má Francis Veber autorský film pevně pod kontrolou, humor i satira jsou integrovány v harmonické rovnováze. Pro mě to není nejzábavnější film s Richardem, ale objektivně vzato určitě jeden z nejlepších. S dokonale sekundující hudbou Vladimira Cosmy. Tato kousavá sociální ironie bude ještě dlouho „stálesvěží“. Bohužel. 90% Produkce: Andrea Films ()

5150 

všechny recenze uživatele

HRAČKA je režijní debut renomovaného francouzského režiséra Francise Vebera a ze všeho nejvíc tragikomedie, která poukazuje k zamyšlení nad tématy - rodina, láska k dítěti, atd. Hereckému obsazení dominuje Pierre Richard, ale mě si nejvíc získal svým "chladným" projevem dokonalý Michel Bouquet v roli otce a velkého hlavouna. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tu tiež ide o pohľad na film. Z pohľadu zábavnej stránky ma tento film totálne nezaujal, ba priam miestami mi liezol sakra na nervy! Ak som si to prevrátil z pohľadu kriticko-rodinnej tragikomédie naozaj to má niečo do seba, takže celé to bude niekde uprostred. Čomu dávam ale mierne plus je, že mi Richard vôbec nevadil. Ale ten rozmaznaný sopliak, toho by som rozflákal. 60%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama