Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

sepp 

všechny recenze uživatele

O Svedsku je mi znamo ze to je evropska homosexualni mekka, a tak jsem cekal neco "queer oslavneho", ale neni to tak hrozne. Sice je i z tohoto snimku citit jakysi nadech homo-propagandy, dokonce i svedsti pubertaci tu jsou vykresleni jako omezenci zajimajici se jen o auta a vytahujici se jeden na druhecho, kdo ma mensi mobil a povazujici sminky za jedinou vec, kterym zenska rozumi. Ale je to cele neskutecne citlive natoceno, s originalnim a hlavne uveritelnym pribehem a s uzasnymi hereckymi vykony obou mladych herecek. A ta depresivni, sklicujici atmosfera bezvychodnosti, odlehcena zaverecnym happy-endem... Opravdu dobra podivana. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Maloměsto a dvě dívky z nichž každá je naprosto jiná. Jedna se uzavírá do sebe, ve škole se drží stranou, hodně přemýšlí. Možná zoufalý nedostatek kamarádů ji vede k tomu, že si píše deník a právě jemu se svěřuje se svou láskou, která nemá naději dojít naplnění. Každá věta v něm je plná touhy a obdivu.... k NÍ. Na druhé straně dívka, unuděná společností ve které žije, zoufale zabíjející dlouhé večery na večírcích a s klukem ke kterému nic necítí, jen prostě ví, že na rande se chodí a je to cool. Je jedno jestli tu touží dívka po chlapci nebo po dívce. Homosexualita je tu podána bez podbízivosti a lacinosti zvýšit sledovanost filmu. A tak onu obdivovanou, temperamentní a kluky obletovanou holku nešokuje, že se zamilovala do dívky, ale to, že touží být s šedivou myškou, kterou nikdo nepozve na večírek a která nikoho nezajímá. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Příběh mladých švédských teenagerů je skvěle natočen, doplněn o dobré hereckými výkony. Přesto divák dostane pouze poloviční porci zábavy. Děj se mohl více natáhnout, mohlo být více příběhových zvratů a ona introvertní Agnes je v příběhu dost nevýrazná. Vítězí forma nad obsahem. Škoda, stačilo málo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

akysi Moodysonov "nadcasovy" pribeh /mno podla mnohych uzivatelov evidentne jo/ zasadeny do kulis svedskeho mestecka Amal - srdce jednej holky sa plni laskou, bolestou a tuzbou, prvymi citovymi zachvevmi ..... a podobnymi bla, bla, bla, kecami , ktorych tu miestni uzivatelia napisali viac nez dost..... kecy v kleci. Ja som silne homofobny - zbuznelu homoromantiku mam v prdeli, teda pardon, to mi zase uslo, chcel som napisat ze v ignore liste . 25 % ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Něžný film o lásce mezi náctiletými a hlavně ještě tak trochu dětmi. Při rozhovorech kluků s holkama ve filmu a při poslechu snů a tužeb krásné Elin jsem se neubránila úsměvu. Takhle má vypadat správnej teenager, vyvádět, rozčilovat se, nesouhlasit, ale přitom si věřit, chtít všechno zkusit, do všeho se vrhat po hlavě, přehánět. U tohodle filmu jsem úplně ucítila, jak mě pohladil u srdce, jak mě zahřál. Je to svým způsobem návrat do mladých let, kdy jsem také tajně sháněla fotky vyšších ročníků, abych si mohla vystřihnout svého oblíbence. Tyhle úlovky jsem už dávno ztratila, ale fotky bez hlav mých "lásek" doma v šuplíku pořád mám :). Báječný film na navození té správné nostalgické a přitom hřejivé nálady. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)
  • Lukas Moodysson napsal devět návrhů scénáře. (Kulmon)
  • Název filmu vznikl z fráze, kterou si poznamenal režisér Lukas Moodysson na první stránku scénáře. Někdo si všiml, že jako název nezní špatně a nakonec byla použita jako oficiální název. (IQ Tiqe)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama