Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 2

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychová rozprávka z produkcie Antonia Banderasa, ktorá neponúkne nič viac od toho, čo od nej očakávate. Uletené postavy a podarené vtipy nie sú natoľko výrazné, aby mohol Justin konkurovať animákom z dielne Pixaru či Disney, no príbeh pre najmladších je ako stvorený, a po grafickej stránke sa nedá nič vytknúť. Trochu menej vláčnosti a rozprávkového stereotypu, mohli sme mať fantastický stredoveký animák. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Podobná temata opravdu můžu a tak jsem se těšil na cosi na způsob Příběhu rytíře v animované a trochu střeštěnější podobě. Bohužel, dále od skutečnosti jsem být snad už nemohl. Na nápad poměrně chudá kostra příběhu jen těžko zaplňuje svět, kde zákon a pořádek nesouzní s rytířskými ideály a každý rytíř si návrat starých časů vykládá po svém. Postavy jsou hodně klišovité a třeba takový kouzelník "mnohojmen" je vysloveně otravný. Jedinou opravdu povedenou složkou je slušně odvedená animace. Celkově v celku průměrná podívaná, která brzy upadne v zapomnění. 50 % ()

Reklama

Durgas 

všechny recenze uživatele

Ale áno, pre detského diváka to môže byť ďalší príjemný animák, ale mne už liezlo krkom to všadeprítomné rozprávkové klišé, z ktorého sa to nie a nie vymaniť. Ešte k tomu vykradnutý kôň z Tangled, divná hudba... Zaujímavá postava bol schyzofrenický čarodej, akurát spôsob podania mi zasa podozrivo pripomínal Gluma. V konečnom dôsledku bol zážitok z pozerania celkom príjemný, ale vyššie hodnotenie sa tomu proste dať nedá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hey, lads, proč tak špatné hodnocení? Ano, graficky to není Disney (Pixar už umřel), ale příběhem, nápady a humorem to nakopává ty Disneyácko/Pixarovské srágory z posledních let do řiti až na kost - vzpomeňme na Brave! ~~~ Příběhem se toulá hrstka magorů, kteří ale mají sic předvídavý, přesto pohádkový příběh, který nenudí, není trapný a jinde okoukanými vyčpělými klišé (které tu samozřejmě jsou) si tu s noblesou takříkajíc zapaluje doutníky. Celkem zajímavé a myslím i neotřelé nápady se středověkými odkazy na dnešní svět a technologie (notebook, mobil, navigace...) a narážky na filmy včetně jejich vlastních "ohraných písniček" (např. smyčka bezpečnostní kamery nahrazená obrazem :) z toho dělá překvapivě fungující a koukatelný animák, který mě bavil. Těch narážek na mnohé další filmy je požehnaně a nevěřím, že jsem si je jen vymyslel :) (chudák Bubo tady dostal větší roli než ve vlastním ubohém pokračování Titánů). ~~~ Uznání do Španělska. Disney si může ta svoje technologicky vypiplaná auta. letadla, rebelky a další havěť strčit... ~ 3,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný španielsky komedionálny 3D animák, ktorý sa môže oprieť hlavne kvalitnú animáciu a tradične zaujímavý príbeh. Spracovanie postáv (hl. hrdina, jeho družka, kúzelník, hl. záporák) má viacero trhlín a príbeh je priehrštím tradičných klišé, ktoré však čiastočne kompenzuje vtip, resp. pokusy o vtip. Hodnotenie: 60% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama