Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (207)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Vynikající Belmondo v napínavé a ponuré detektivce ! Ze všech ostatních složek filmu musím vyzdvihnout hlavně hudbu, ta se mimořádně povedla. Nesmím zapomenout na vynikající český dabing v titulní roli s Miroslavem Moravcem. Řekl bych, že byl lepší než Jiří Krampol.Malý vzkaz pro uživatele Ondra16 : "Na zdraví, na tvoje KOKO !" ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Pro mě bude asi Belmondo navždy Le professionnel, a tuhle jeho vážnější polohu mám moc ráda. Lovec hlav je moc dobrý film. Když člověk v dnešní době vidí poprvé tyhle starší kriminálky, je to pro něj trochu sentimentální. Ty jejich rvačky, řízení aut, občas i zakopnutí, to se v dnešních filmech moc nevidí. Dnes jde všechno jako po drátkách, z řízení auta zbyde pomalu jen prásknutí dveřmi, při rvačkách mají všichni až nadpozemský schopnosti a chodníky, silnice, všechno je tak uklizený, že se herci pohybují s naprostou přesností, nezakopnou, neupadnou a nějaké strasti, kde je telefonní budka, ty už taky nehrozí, je to jinde, je to prostě pryč. Líbí se mi tyhle výlety do minulosti. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Hodně surový, drsný francouzský snímek. Nejedná se o typický Belmondův film, neboť humoru zde moc nenajdeme. I když se nad to u filmů dokáži většinou povznést, bylo zde na můj vkus skutečně mnoho násilí. Je ale nutné říci, že se jedná o poctivý krimi thriller s francouzským puncem. Belmondo je i ve vážné poloze výborný a čelí zde krutému a trošku ujetému padouchovi, kterého ztvárňuje nesmírně zajímavý Bruno Cremer. Finální scéna se střetem pohledů obou postav je nezapomenutelná. V paměti mi jako u mnoha dalších francouzských filmů také opět uvízla ústřední zase ženiální melodie. :) Spoilerová, ale geniální scénka...jen pro ty kdo už film viděli - https://www.youtube.com/watch?v=yz7baqGelUo ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Klasický francouzský kriminální film ze sedmdesátých let dvacátého století. Nijak se výrazně nevymiká z průměru své doby. Tak nějak jsem se v ději trochu neorientoval a ani jsem pořádně nevěděl kdo je kdo. Měl jsem chvílema pocit, že film byl natočen z důvodu, aby byl splněn nějaký plán. Film je okrášlený několika hvězdami francouizského filmu, což mu v celkovém hodnocení přidává bodík. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kdysi, když mi bylo 14, dávali tenhle film v televizi. Neviděl jsem první možná víc než hodinu a neviděl jsem posledních asi pět minut, protože mě to moc nebavilo. Včera jsem to shlédnul celé a tentokrát mě to už bavilo. Je to mnohem temnější a drsnější film než ostatní detektivky s Belmondem, není tu takový ten jeho typický humor, ale jedná se o poctivou drsnou francouzskou kriminálku :-) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama