Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu stojí na vyzdvižení jen málo momentů: honička v horách (kamera), hudba a herecký projev především Ventury (Belmondo má spoustu lepších kousků). Také na mě dýchla pouštní atmosféra - tak nějak nevědomky jsem si při sledování pustil větrák (23.11.). Zápletka však nic moc, příběh nic moc, rozuzlení teda jako příjemnější (mnou nečekané). Nicméně jsem se ale nepříjemně dlouho nudil -> slabé tři. Nenaděláš nic... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejlepší film s Belmondem za mlada. A po Mrchožroutech nejlepší film Henri Verneuila (a že je z čeho vybírat). Film od začátku do konce je zajímavý, napínavý a zábavný. Belmondo je neodolatelně rošťácky šarmantní a obratný nejen za volantem kamionu, ale i v přítomnosti dam. Lino Ventura je chlap jak se patří a já nevěděl komu z nich mám fandit. Oba jsou tak velcí sympaťáci, že mi to nebylo ani na chvilku jasné. I po těch letech možná nejlepší kamioňácký film. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pod žhavým pouštním sluncem šlapou Ventura s Belmondem na plyn v příběhu o zákrutách mužského přátelství, které je schopno povznést se i nad vztahy s opačným pohlavím a sny o životě se 100 00 $ v kapse. Western, dobrodružná komedie i road movie dohromady, navíc s Bernardem Blierem, který snad nikdy nehrál milejší postavu. Oprášila jsem svůj dávný sen o řidičském oprávnění C+E. :) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sto tisíc dolarů je směšně nízká částka. Ne, není řeč o současné krizi, ale o ocenění chlapáctví, sympatičnosti a zábavnosti, jakou disponuje ústřední dvojice, se kterou by autorka komentáře, mající jinak notorický odpor k vedru, ochotně havarovala klidně i uprostřed Sahary, akorát by se to potom muselo jmenovat Jako rybě na suchu je Faidře v pouštním pelechu a Faidru by víc než jakékoli dolary zajímalo, kde je nejbližší oáza a jak se chytají dva zajíci, aby člověk lapil oba. Ovšem sto tisíc dolarů na slunci (protože pak se člověk může vymluvit na to, že se jedná o fatu morganu), celé království a půlka princezny (páč takovej nelida, abych se někomu vnucovala celá, zase nejsem) by mohla být adekvátní odměna pro osobu, která mi osvětlí, jak se rozpůlit, abych u podobných filmů neřešila permanentní dilema, komu fandit. Nebo už sakra někdo domluvte Belmondovi, Delonovi a do nebe zaběhněte domluvit Gabinovi a Venturovi, ať koukaj ve všech filmech svorně a bratrsky (nebo radši půl na půl) táhnout za jeden provaz. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Herecký trojlístek Belmondo-Blier-Ventura mě upřímně bavil, ona je to v podstatě taková mužská záležitost, náklaďáky, jízda cestou necestou, rafinovaná krádež, urputné pronásledování, napínavé dobrodružství, nezdolné přátelství... Scénář se mi zamlouval a hudební podmaz příjemný, tedy u mě filmová spokojenost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)

Reklama

Reklama