Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Muž z Ria není o nic horší než Muž z Acapulca. Je jen jiný. Trochu vážnější možná. Ne tak ztřeštěný. Zároveň je to pro mě nestárnoucí klasika s okouzlujícím Bebelem. A jsou scény, které si pamatuji i po x letech... "Je to daleko? - Ne, ne, asi 1000 kilometrů. - Hmm, tak to budeme potřebovat auto. - A jakou chceš barvu? - Počkej to není jenom tak. - Růžové s hvězdičkama." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Než se z Bebela stal stoprocentní frajer, tak z něj byl frajer a místy ještě podpantoflák. Muž z Ria je toho jasným důkazem. Pořád ale všechny ty ženský požadavky zvládl tak elegantně, že bych si nedovolil tvrdit, že je z něj čistokrevnej podpantoflák. I tady je už po příjezdu na vlakový perón vidět, že v sobě měl ty sklony bejt frajer. A tohle je ještě k tomu taková ta poctivá dobrodružńárna, která se Vám nikdy neomrzí. Takže dvojitý úspěch, pokud jste na podobné filmy ujetí. Spielberg moc dobře věděl, kde hledat, aby z tohoto filmu vycucnul to nejlepší a vytvořil z něj Indiana Jonese. ()

Reklama

Čtec 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal jen čtyři hvězdy - Muž z Ria je taková klasická blbina v belmondovském ražení (a že mám Belmonda fakt rád ... ovšem na Muže z Acapulca tenhle film nemá) ... ale ... Ale! Byla tam celá Brazílie, ba co víc, Brazílie začátku šedesátých let, to nejoptimističtější období, kdy se budovaly ty slavné brazilské pozdně funkcionalistické stavby ... v Riu, v Brasílii (novém hlavním městě) ... doba prezidenta Juscelina Kubitschka a božského architekta Oscara Niemeyera ... v těchto kulisách byl film natočen ... a mělo to ohromnou atmosféru ... alespoň tedy pro mne :-) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka! To je radost koukat se na tenhle kousek. Už jako malej sem měl tohle rád, neviděl sem to snad 20 let a včera sem si tím udělal obrovskou radost...Tomuhle kousku snad nic nechybí. Člověk se mnohokrát zasměje, fakt od srdce, pobaví u honiček, trochu se bojí hlavního záporáka no a na konec i ten poklad se tam ukáže :o). Belmondo je bůh, o tom není pochyb, již brzy si dám Muže z Honkongu, ačkoliv vím, že tohle je víc... Jediný, v čem bych trochu ubral, tak v tý holčině, která dělal z filmu zbytečný divadýlko... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová slapsticková groteska, která je vynikající v momentech, kdy Belmondo blbne (jako Chaplin, Keaton či Lloyd), ale zpomalí skoro na nulu, když se snaží vyprávět tuctový brakový příběh. Spojit story s akcí se povedlo až následníkovi Indianu Jonesovi (sošky, jeskyně, francouzský archeolog...) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Film sa natáčal v Brazílii, Petropolise, Rio de Janeiro (Brazília) a Paríži (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Adrien (Jean-Paul Belmondo) se drží v čase 01:35:00 na boku lodi, kde jsou na něj vyhozeny zbytky jídla, aby hned v dalším záběru byl zcela čistý. (Ivo.Rol)
  • Při vzdálenějších záběrech žlutého letadla, které Adrien (Jean-Paul Belmondo) pilotuje, je potah kabiny neporušený. Při záběru zblízka jsou vedle kabiny v potahu díry. (B__)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama