Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý advokát Jean-Paul Belmondo přišel o ženu, ztratil důvěru dcery a začal holdovat alkoholu. Po jednom večírku je u nich v domě nalezen mrtvý mladík. Ujme se obhajoby hlavního podezřelého a pokusí se získat zpět důvěru rodiny a možná i svou bývalou reputaci... (oficiální text distributora)

Recenze (45)

Apophis 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto filmu Jean-Paul Belmondo plně ukázal své herecké schopnosti. Děj by byl sám o sobě tak na jedno podívání, protože jako většina "detektivek" (v úvozovkách protože tento film nemá vyhraněný žánr) se po prozrazení řešení ztrácí kouzlo filmu. Ale Jean-Paul Belmondo byl v této roli tak dokonalý, až místy trochu dojemný, že se na tento film rádi podíváte znova (já tedy alespoň ano). Nevím co dodat, snad jen to, že ve skutečnosti všichni hráli výtečně, ale Jean-Paul Belmondo byl prostě nepřekonatelný... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud "utahaný" snímek se stárnoucím J. P. Belmondem. Bez života, spíše v nudném alkoholovém opojení, s malou špetkou Belmondovského šarmu a v závěru s určitým nádechem akce, i když ne té klasické, kterou jsme byli zvyklí od tak velkého herce přijímat. Jistě, stárnoucí pán už nemůže hrát ty klasické akční "taháky". Ale jakési skryté Belmondovské kouzlo v tomto snímku je. Není třeba jej tak docela zatracovat. Prostě slabší průměr. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Belmondo ve velmi netypické roli bývalého advokáta, který se po úmrtí své ženy začne pomalu utápět ve víně. Jednou v noci zazní v jeho domě výstřel a v místnostech, které neobývá, nalezne neznámého mladíka. Podezřelého začne obhajovat a výsledku se dostává k určité kritice mládeže, která nemá charakter a fetuje... Velmi zajímavý a citlivý film. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nečeká-li člověk silné soudní drama, ale přijme, že se dívá na film , který je zejména o generačním neporozumění, a je připraven vychutnat si nenápadné bonmoty a ocenit přirozené dialogy plné espritu, tak musí být spokojený. Navíc Belmondo znovu předvádí, že není pouhým floutkem z jeho nejslavnějšího období, ale panem hercem. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Nebyla to typická role pro Belmonda, tak snad proto mě to docela ukrutně nebavilo. Převážnou část filmu jenom chlastá, pak se najednou u soudu prudce rozřeční (kde všechny ty informace sebral, na dně flašky nebo jsem fakt až tolik nedával pozor??), že se v tom jeden dost ztrácí a najednou je po všem. Řekne služebné, že ho sere a jde se domů. Hmm. Jednou stačilo. Na hodnocení č. 888 jsem si moh vybrat něco zajímavějšího. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno