Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (675)

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších ak nie najlepší Belmondov film. Výborný humor, výborné postavy, výborná spojitosť medzi jednotlivými príbehmi, môžem vidieť miliónkrát a nikdy ma to nenudí. Je to proste absolútny komediálny zážitok. Nezabudnuteľné vety ako: "Nechcete bonbón?" alebo "Odpouštím vám. Pro tentokrát." alebo "Yes! No! Okey!" alebo "Do vtulníku ale neozcilujte sa ma daha, ja vas z toho maleu dostanu." To všetko proste robí tento film absolútnym zážitkom. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Belmondem a jeden z nejoblíbenějších filmů vůbec, skvělá komedie, geniální parodie a řada nezapomenutelných hlášek a scén. Jean Paul je v roli dokonalého tajného agenta, který má železné nervy, svaly z ocele, urostlou postavu, je obávaný protivník a neodolatelný svůdník a který střelbu a karate ovládá stejně dokonale jako hru na klavír a poezii prostě nepřekonatelný, stejně jako v roli spisovatele Merlina, který agenta Bob Saint-Claira stvořil. Jo jo, Belmondo je velký frajer (který má i v plavkách schovaný hřeben na vlasy :), k tomu skvělý scénař, tóny hudby s mexickým nádechem, nádherná Jacqueline Bisset, padouch v podání Vittoria Caprioliho, co víc si přát. Navíc kromě geniální srandy, to má tak krásné romantické scény (jako nádherný konec, kdy se Belmondo s Kristinou tak krásně smějí a vymění si pomalu pohledy nebo když sedí v parku na laviččce a ... začnu znova psát) a já si řeknu, že prostě to je ten top film - oblíbený film mého tatínka a film, jehož videokazeta měla u nás doma nejčestnější místo. Jedna z předních úžasných francouzských komedií, kterých nemám nikdy dost! Bravo! :) Ta krysa má zuby napuštěné prudkým jedem. Cože, že má zuby napuštěné prudkým jedem? To je blbost, to by přece chcípla...Kam nás to vedou? Do vltulníku! Do vltulníku? Ano, do vltulníku, ale nebojte se má dlahá, já vás z toho malélu dostanu!...Jste velký svůdce. Nevím o tom...Yes! No! Ok! :) http://www.youtube.com/watch?v=o-EVVfF4kpU ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Výborný film který však v druhé polovině ztrácí tempo a chvílemi je dosti nudný ale ten masakr Kerpofových lidí (obvzláště proradného instalatéra) je skutečně geniální.Zničit romantickou vložku a nechat pouze Boba Saint-Clare, francouzského překladatele, který umí polsky a tak může přeložit polského překladatele, který překládá polsky hovořícího překladatele z maďarštiny, který překládá maďarsky mluvícího překladatele ze srbštiny jenž překládá srbsky mluvícího řeka překládajícího polomrtvého padoucha, krysu jejiž zuby jsou napuštěny jedem a další geniální parodie na superšpiony a neúspěšné spisovatele...A Jacqueline Bisset berte jako třešničku na dort... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o komedii, u které byste se řezali smíchy. Spíše jde o komedii s takovou pohodovou atmosférou a nevtíravým humorem. Francouzi prostě komedie točit umí. Mnohokrát jsem se lehce pousmál. Muž z Acapulca je rozhodně milé a docela velké překvapení. Jean-Paul Belmondo v úžasné dvojroli. Nápad velmi orginální a určitě i vydařený. Svoje hodnocení bych situoval někam kolem spodní hranice 4*. Dost možná někdy uberu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po opětovném zhlédnutí jsem své dosavadní hodnocení ze čtyř hvězd posunul výše na rovných pět,protože si to tento filmový snímek vskutku zaslouží.Skvělý Belmondo a jeho nepřekonatelné grimasy a vtipy,výborný úhlavní nepřítel,dokonalý příběh s dobře zasazenou atmosférou a pak výborný herecký výkon Jacqueline Bisset.Belmonda si budu muset dát do své top 10 herců,neboť si to zaslouží.Myslím si,že to je jeho nejlepší film společně se Zvířetem,které je také dokonalé.Za mě dávám brilantních 90% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • V titulcích se nedočkáme jména scenáristy Francise Vebera. Autor původního scénáře totiž nesouhlasil s předělanou verzí a nechtěl být v titulcích vůbec uveden. (džanik)
  • Z úsporných důvodů odehrál Jean-Paul Belmondo (François Merlin) celý film pouze v jednom páru bot. Když bylo potřeba, tak se pouze každá bota načernila a jelo se dál. (Maark)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama