Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

andrii 

všechny recenze uživatele

Až příliš mnoho mamonu. A utrpení mladého boháče je rázem na světě. Skoncujme ho. Hon na Jeana-Paula začíná. Běž, Belmondo, běž, s neposlušnou lokýnkou i bez. Z vlastní vůle oběť na útěku. Velím do šantánu. Tam na tebe sličná slečna, pleti i vlasů barvy bílé kávy, čeká. Trochu šťávy a kuráže do života. Kaskadérské skoky, dobrodružné vrtochy, smyslné plážové pózy, odhalené zahalení krásné panny na mořském dně. Však zcela se nezahojily milionářské šrámy mé. Ach ne, jsem opětovně nesnesitelně bohat, sebevraždu je třeba důkladně naplánovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ze spojení indícií Belmondo, de Broca, Muž odněkud a Dobrodružství nejméně silný článek (úmyslně nepíši nejslabší). Chaotický sled scén připomínajících spíše skeče z grotesky, Uršula Svlečená v roli protivné nány, humor přicházející jen skrz sluhu v podání Jeana Rocheforta a na závěr návrat multimilionářovy lokny nesoucí myšlenku, že opravdové bohatství netkví v penězích, ale v lásce a zážitcích. Tak to má být, nejlepší fór na konec.. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Po famózním dobrodružně-komediálním Muži z Ria se vydal De Broca na pole ztřeštěnosti. Bohužel ale své vizi, kterou dotáhl k dokonalosti v zakončení pomyslné trilogie, nedal hlavu a patu. Proto sledujeme jen změť scének bez většího smyslu. Jenže ty střípky jsou neuvěřitelně zábavné, na svou dobu skvěle natočené, plné odvážných řešení, akčních kaskadérských kousků a praktických filmařských perliček. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Původní dabing JPB majorem Zemanem Vladimírem Brabcem je dosti nezvyklý. Jedná se o dosti ztřeštěnou komedii s 32letým JPB a úplně nejprvnější bondgirl Ursulou Andress. Kupodivu druhá polovina je docela akční, hodně se utíká, střílí a sem tam něco vybouchne. O rok mladší a lepší Muž z Ria je mnohem romantičtější a dobrodružnější. 70% ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Vždy se mi pletly tyto tři filmy - ‘Muž z Ria’ (‘L’homme de Rio’) (1964), ‘Muž z Hongkongu’ (‘Les tribulations d’un chinois en Chine’) (1965) a ‘Muž z Acapulca’ (‘Le magnifique’) (1973). ´Muž z Hongkongu´ je bláznivá komedie, kde všechno rychle plyne bez chvilky přemýšlení. Hodné postavy se mění na zlé a naopak. Jean-Paul Belmondo (Arthur Lempereur) je roztržitě roztomilý a mrštný. Ursula Andress (Alexandrine Pinardel) je velmi hezká, ale špatná herečka. Naštěstí v tomto všeobecném frmolu na tom až tak nezáleží. Po mnoha letech jsem Arthura a jeho partu opět shledala zábavnými. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Pro první uvedení v československých kinech byly změněny nejen titulky, což byl u zahraničních filmů častý postup, ale byly také vystřiženy všechny scény se sovětským profesorem Parisem Nikolajevičem Proževalskim (Boris Lenissevitch). Jedním z uvedených důvodů byl dojem schvalovacích orgánů, že je sovětský akademik vylíčen příliš satiricky. (Robbi)
  • Štáb cestoval do Himalájí dlouhých 37 hodin, přičemž značnou dobu strávil v letadle společnosti Air Nepal, které nebylo právě v nejlepším stavu: po palubě se pohybovala domácí zvířata, dveře „chránil“ provaz a letušce bylo teprve dvanáct let. Štáb tak dorazil značně rozladěný. Korunu všemu nasadil producent filmu Alexandre Mnouchkine, když využil pohledu na zrovna zapadající slunce a rozmrzelým Jean-Paulu Belmondovi a Jeanu Rochefortovi pravil: „Vidíte tu krásu? A to ode mě ještě dostáváte zaplaceno!“ (Komiks)
  • Belmondo si během natáčení v Hongkongu neodpustil svoje exhibicionistické kousky. Projížděl se nahý ve výtahu hotelu, kde byli filmaři ubytovaní, koupal se nahý v hotelovém bazénu atd. (raininface)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama