Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

0verseer 

všechny recenze uživatele

Dvojhodinová nuda, na ktorej dokáže pobaviť len akási naivná snaha o dramatickosť a (ne)dôveryhodnosť. Pozerať sa 120 minút na ten toporný Delonov výraz, ktorý okrem toho, že neohrozene vystrieľa všetkých badboys neúspešne sa snažiacich ukradnúť mu ukradnuté diamanty a popritom sa zahrá na gerontofila, aby mu do postele o chvíľu vliezla anorektická teenka bolo fakt ako za trest (ešteže som si mohol počas sledovania párkrát dopriať oddychový stop, teda sleep time, sorry inak by sa to fakt nedalo), ale pre filmového masochistu libujúceho si v sebaunudení k smrti je Dobrodruh pre "zábavu" ako stvorený. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z části je to dobrá Francie. To hlavně v průběhu a samotném závěru. Také je to ale neuvěřitelně natahovanej film. Celou dobu jsem měl pocit, že ta časomíra přes dvě hodiny je hrozně moc. A Alain Delon coby ne zrovna příjemná postava to všechno vůbec neusnadňovala. Všechno ostatní je ale jinak klasika a ty dvě hodiny čekání za ten závěr stojí. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá kriminálka, zas jednou nemusím přemýšlet nad hodnocením, tady jsou to krásné čtyři hvězdy a u mě spokojenost.. Hlavní postava Jacques Darnay v podání Alaina Delona v podstatě nemá chybu, právě byl propuštěn z vězení za loupežné přepadení klenotnictví, no a když se začne hrát o diamanty, hraje se nesmlouvavě.. To je tak, když je přítel převlečená děvka a z děvky se vyklube přítel, navíc s půvabem Anne Parillaudové, kdo by odolal? Po pravdě ani já ne.. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Sotva chladnokrevný Alain Delon opustí vězení, tak má v patách gangstery a policii, kteří chtějí vědět, kde má z loupeže schované diamanty v hodnotě šesti milionů. Delon tu sebe podruhé režíroval a podílel se na scénáři. Obsadil opět také svoji tehdejší přítelkyni Anne Parillaud ( je k nakousnutí ) a v roli komisaře zazářil Pierre Mondy...."Žena, pomuchlanej pršák, zhasínající cigára...nekoukáš moc na televizi...Colombo!... Nevím o čem to mluvíš!" Dabing Pavla Trávníčka sedí k Delonovi jak prdel na hrnec... "Byl jsem do ní vážně zabouchnutej, ale v životě bych jí neprozradil, že ty diamanty jsou ve skutečnosti na hlavní poště v Riu. Příliš jsem si toho v životě prožil, než abych někomu důvěřoval..." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No sice vás asi naštve, když si Alda na začátku nechá zabít svoji Clarisse, protože bez toho by se přeci nemohl správně mstít, pak už ale všechno klape na jedničku, je to studené, syrové, brutální (Alda se s tím nepárá), nechybí pěkná erotika (chytře si to napsal, frajer, všechny tři milenky, co ve filmu stihne, se rovnou i svléknou, za zmínku stojí hlavně Anne Parillaud) a nic nepokazí ani solidní dabing České televize (1996). I v 80´s se dá ještě najít poctivá stará francouzská škola. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V úkrytu Pierra Mignota (Michel Beaune) je záběr na prázdnou klec, při němž je slyšet krátký úryvek hudby z filmu Samuraj (1967). (Cucina_Rc)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach Paríža a Versailes, v obci Garches a v mestách Meudon a Levallois-Perret. (dyfur)

Reklama

Reklama