Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli si Delon o sobě myslí, že je Charles Bronson, …tak já mu to věřím! Ira Dei má tentokráte podobu zkušenosti, vysportovaného bronzového těla, ocelově modrého pohledu, něco mála šedin a nonšalantní arogance. Způsob oprávněné vendety je nekompromisní a i když lze vznést směrem k Pinheirovi režii několik námitek, francouzská krimi znovu potvrdila přitažlivost svou neučesaností, syrovostí a experimenty s diváckým očekáváním (viz.cirkusový závěr). Je fakt, že hudba místy připomínala Kamaráda do deště, ale schválně si pusťte z tohoto období nějaký film od Michaela Manna - ostatně, Parole de flic své ovlivnění americkým krimi nikterak neskrývá.. Alaine, byl bys tak laskav a naloupal mi teď před Vánocemi nějaké ořechy? ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát ohratý príbeh pomsty, ktorý ale vôbec nefunguje. Hlavný záporák a celé to čistiace komando, to je nápad, aký je slabý už aj na B-čkové filmy. Samozrejme nechýba mladá policajtka, ktorej stačí pár minút s Delonom a už ho volá do postele. Tu sa už nedá hovoriť o klišé, je to celé poriadne spackané a nenájdete v celom filme jedinú normálnu zaujímavú pasáž. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film Slovo policajta vnímám jako další ze série spíše průměrných kriminálek s Delonem v hlavní roli (asi nejslabší Nebuďte policajta). Připadá mi, že je to pořád takové přímočaré - špatňouři v kuklách zabijí dceru bývalého policajta, ten se vrátí, aby je vypátral a oplatil jim stejnou mincí, vedle toho se zamiluje do mladé policejní inspektorky... kdyby to alespoň skončilo ve vypjaté atmosféře nebo kdyby hlavní hrdina všechny zakuklence odpravil, ale sám nedopadl dobře... prostě něco lepšího než ten sladký happyend, to je fakt příliš. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Na této delonovsé kriminálce je zajímavé že je až podezřele ve stylu amerických akčních béček, Delon hraje postavu jakou by si klidně mohl střihnout Jean - Claude Van Damme. Delon je však mnohem lepší herec a zvládl to skvěle, akční scény dobře natočené, a ani se syntenzátorová hudba není až tak katastrofální. Slušné 4* (kdyby byl tento film natočen v americe a hrál v něm již zmíněný Van Damme, dnes by to jistě byla klasika akčních béček, jedna z nejlepších). ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Trošku odlišný film, než jeho filmy v letech největší slávy. Je to spíš takový průměr. Ale na 50 let je tu s absolutně vypracovanou postavou a v kondici, což nelze jen tiše závidět. Obsahově klasika Alain Delon opět v roli bývalého lyonského inspektora, který se vrací na scénu,aby si vyřídil účty.............! Byla jsem překvapena, že jsem ho po letech viděla opravdu vesele se smát, to bylo velmi příjemné! Počáteční scénka na ostrově v angličtině, je vydařená! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama