Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková delonovsky syrová brutální kriminálka, která se mi zdá jako jedna z nejslabších. Iritoval mne kontrast , který byl nevěrohodný : když je Delon ve Francii tak je nekompromisní mstitel své zavražděné dcery, zatímco v Africe skotačí v jiném žánru na pláži s černouškama, což mi vzhledem k jeho typu osobnosti zdá se jaksi uměle našroubované asi jako u politika před volbami. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Francouzské lehké béčko o pomstě z roku 1985. Jeden hrdina versus desítky nepřátel, přímočarý děj bez zvratů a spousta vystřílených nábojů. K tomu samosebou neprůstřelný hrdina a několik upocených "svalnatých" rvaček. Prostě přesně typ filmu v jakém byste tehdy očekávali vycházející hvězdu typu Van Damma. A hle, on padesátiletý Alain Delon. Což je sice překvapivá, ale nikoli zlá volba. Alespoň té nudné a jednorozměrné postavě dokázal vtisknout zdání nějaké hloubky. Celkem to odsýpá, je to drsné, místy i příjemně syrové a celkově dost podařené. Ovšem naprosto neskutečně to kazí syntetizátorové iritující peklo. Rozhodně jedno z těch nejhorších osmdesátkových. Takže nakonec pouze průměr. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimi film, který se chce tvářit hodně syrově a expresivně, ovšem je tak na úrovni československé detektivní filmové tvorby 80. let... ani (k charakteru role silně přestárlý) akční Alain Delon to nezachrání... (a tenhle snímek má nadto asi ten nejstrašnější hudební doprovod, co se dnes dá ve filmu slyšet...proklatě novovlné syntezátory coby esence pokleslých 80') ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zastřelte režiséra, vymyslete jiný konec, změňte hudbu a bude to docela dobré. Škoda, že to nenapadlo tvůrce. Zmrvit adrenalinovou scénu, ve které se hlavní hrdina vrhne i s autem do řeky naprosto imbecilním hudebním podkladem a „originálním“ zpomaleným snímáním, to už chce talent z kategorie mimořádných. A zakončit takový film scénou s klaunem mohlo napadnout jen osvíceného ducha s IQ pokojové teploty. Ty dvě hvězdičky jsou opravdu, ale opravdu jen za Delona, který dělá, co může, aby příběh utáhl a diváka udržel u obrazovky. Jeho fyzička je obdivuhodná a fantazie při likvidaci protivníků také (scéna s oříšky). Bohužel, to je z pozitiv všechno. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju o tom, že valná většina našich spoluobčanů poslušně platících daně by takové tajné komando vykonavatelů okamžité spravedlnosti (čti: „popravčí četu“) v reálu přivítala s otevřenou náručí. Vždyť přece „čistí město od krys“ a riziko justičního omylu si tak nějak moc nepřipouští. No jo, jenže pro tentokrát šlápla tahle rychlopalná inkvizice vedle, neb spolu s krysí hordou omylem „vyčistila“ i dceru jednoho moooc fajnovýho fízla na odpočinku a toho to fakt nepotěšilo. A tak se v tropickém ráji otočil na pětníku a vyrazil zpět do „vyspělé civilizace“ zúčtovat s minulostí a vykonat akt pomsty. Emocionálně vypjaté scény se střídají s nesmlouvavou „pouliční“ brutalitou, téma je silné a (snad i) blbuvzdorné a hlavní hrdina je sice frajer až na půdu, ale zároveň „obyčejnej chlap“, co si vedle vás může stoupnout na nádraží a požádat vás o sirku. Ačkoliv v rolích osamělých mstitelů, co mezi cigárkem a souloží stíhají cedit hlášky a drtit kosti, mám výrazně raději Belmonda, musím uznat, že Alain Delon se s touhle (pro něj asi ne úplně typickou) rolí popasoval výborně. Rád bych byl v jeho letech v obdobné formě ;-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno