Reklama

Reklama

Doktor

  • Česko Vojenský lékař (více)
Trailer

Obsahy(1)

Katastrofická vize 3. světové neboli atomové války, kde doktor Després (A. Delon), který už na počátku této hrozné doby přišel o veškeré své sny, se zamiluje v nemocnici do zdravotní sestry. I přes rozdílnost povah mezi nimi vznikne silné citové pouto. (MVanis)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Wůůů, nečekaně zvláštní projekt. Vize světa za pět let, v němž v Západní Evropě zuří třetí světová válka. Francouzští vojáci cedí krev, nikoliv v Alžíru, nebo v Afghánistánu, ale na domácí půdě. V jedné větě je sice naznačováno, že se neválčí ve Francii, podle mě ale chyba vznikla buďto překladem, anebo je to jenom milosrdná lež vůči hlavní cílové skupině, francouzským divákům. I přes nový dabing (mnohem starší Pavel Trávníček na Alaina a Jitka Ježková/no comment) atmosférická a nehumorná verze M.A.S.H., v níž českému divákovi Aldu připomíná i hlavní hlas. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych zrovna v týhle době, kdy jeden blb na východ od našich hranic dokazuje celým světu, že mu v hlavě dlouho pracovala guma chtěl vidět vize třetí světový války, ale Alain je Alain a to se nedá svítit. Film působí děsně chladně a spolehlivě tak kolem sebe šíří depresičku. Místy mě to připomínalo MASH jen humor byl poněkud zmizelej. Moc jsem teda nechápal zda ta válka je, nebo co, protože třetí světová by asi vypadala jinak a ne tak menšinově jak jí znázorňoval tenhle film. Na druhou stranu přesně zapadal do celkový atmosféry filmu, kterou ještě zvýraznila závěrečná scéna. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Snaha o MASH podle Frantíků? Zřejmě ne, humor zde chybí a tak jde jen o vztahy mezi lékaři a sestry. Nutno poznamenat, že vztahy jsou více než nudné a závěr byl tak předvídatelný, až to bolí. Spíš mi to přišlo, jako propagační video francouzských ozbrojených sil, což bylo výpravně moc pěkně udělané. Ale ni víc. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Z tohoto válečného dramatu si pamatuju bohužel jen fragmenty, v televizi to běželo příliš dávno, ale rozhodně mi z paměti nevymizelo, jak silně na mě v dětství příběh z 3. světové války zapůsobil. Bylo to syrové, depresivní, trochu jako M*A*S*H v jakože "sci-fi" kulisách (dnes by byly spíše historické) a bez humoru, jen krev, beznaděj a Alain Delon v hlavní roli unaveného chirurga. Docela ráda bych tento film viděla znovu. Prozatím dám na své někdejší silné dojmy - 80%. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Základní premisou tohoto filmu je, že štěstí neexistuje. A když, tak jen na pár chvil a pak zase přichází temnota. Velmi skličující film s mimořádně trýznivým závěrem. Přestože se průběh filmu nese v takovém klidném tempu a z absolutní skepse se postupně mění v pozitivně laděný příběh, tak posledních dvacet minut Vás zničí, včetně Vašich představ o štěstí. Bylo mi dost smutno. Současně Delon ve velmi netypické roli. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama