Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri starších komédiách, najmä zo 70. rokov mám rád, keď sa niečo deje a nie je nuda a to mi táto komédia spolu s napríklad približne o rok mladším filmom Muž z Acapulca spĺňa. Je sa na čom zasmiať, aj keď niektoré momenty môžu pripadať bláznivo ako rýchla lámavosť dreva, či nepevnosť stien, občas som mal tiež pocit, že rýchlo uschol alebo už na ňom nebolo to, čo predtým, no odhliadnuc od toho som sa dosť bavil. Film mi gradoval a myslím, že veľmi neublížili ani politikom, novinárom, či šoubiznisu. ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Byl to vůbec dobrý ročník - 1974, kromě mě přišlo na svět i pár dobrých filmů a tohle je jeden z nich. Francouzský Luděk Sobota v nejlepší formě a ve své nejosvědčenější poloze, nechybí zranitelná kráska, veskrze hyenistická média a navenek slušňácké okolí, které však neseriozní zprávy baští i s chlupama. Takže se za čtyřicet roků akorát zmodernizovaly kulisy a jinak se nic nezměnilo. ()

Reklama

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavil, přestože jsem to viděl 35 let po premiéře, řval jsem smíchy. Pierre Richard má vskutku jedinečné pohybové nadání, ve filmu se objevily skvělé vtipy, nezapomenutelné scénky (auto mezi indiány, rvačka v baru, na koberečku u ředitele, s gepardem atd.), nechybí ani něco málo "pornografických čuňačinek", jak praví pan starosta, vynikající vedlejší postavy (režisér, tělocvikářka, starosta atd.). Zkrátka a dobře perfektní komedie, u které se chlámu až mě z toho bolí břicho! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie 70. let, s typickým hereckým projevem a postavou smolařského roztržitého outsidera Pierra Richarda. Kdysi jsem měl ten film opravdu rád, ale když jsem se na něj podíval s odstupem času, přišlo mi, že narozdíl od jiných Richardových kousků, jako je Hračka, Roztržitý nebo Velký blondýn, film přece jen poněkud zestárl a humor tohohle ražení a kvality už mě natolik neoslovuje. Holt jsem se během let posunul trošku jinam. Celkový dojem: 55 %. Ke kladům určitě patří poctivý český dabing v čele s Petrem Olivou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)

Reklama

Reklama