Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

Matty 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie? Hmm, kdyby se postavy chovaly bláznivě... jenže jejich jednání je vyloženě hloupé a budí spíše touhu nasypat jim arsenik do vína, než se smát. Že navíc těžko rozdýchávám Richardovo afektované „herectví“ je druhá věc. Scéna z hodiny matematiky svou povědomostí ovšem pobavila královsky. 70% Zajímavé komentáře: Faye, Frenegonda ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nedobrovolným sexuálním maniakem snadno a rychle. Hořčice mi stoupá do nosu se mi vždycky hodně líbila. Po letech jsem dnes sice zjistil, že film je o něco delší než by bylo třeba k tomu, aby se v něm něco dělo od začátku do konce, ale sranda je to pořád stejná. Při scéně na operačním sále se můžu obzvlášť strhat (a to v ní Pierre Richard vůbec není). ()

Reklama

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Nebojím se plného hodnocení, protože takhle jsem se u filmu nezasmál už dlouho. Asi nejlepší Richardův film s krásnou Jane Birkin a skvělým scénářem. Nejvíc mě pobavila scéna při operaci, kterou prováděl Richardův otec, když se dozvěděl o avantýrách svého syna. Proudy krve a pak... DNESKA NEJSEM VE FORMĚ.:-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri starších komédiách, najmä zo 70. rokov mám rád, keď sa niečo deje a nie je nuda a to mi táto komédia spolu s napríklad približne o rok mladším filmom Muž z Acapulca spĺňa. Je sa na čom zasmiať, aj keď niektoré momenty môžu pripadať bláznivo ako rýchla lámavosť dreva, či nepevnosť stien, občas som mal tiež pocit, že rýchlo uschol alebo už na ňom nebolo to, čo predtým, no odhliadnuc od toho som sa dosť bavil. Film mi gradoval a myslím, že veľmi neublížili ani politikom, novinárom, či šoubiznisu. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Patrně jedna z nejpovedenějších komedií s Pierrem Richardem. Navíc je tu kouzelná Jane Birkin (natočili spolu jetě výborný film Náhradník). Po celou hodinku a půl se rozhodně nudit nebudete, uvidíte Richarda kupř. s fialovými vlasy, jak projde zdí nebo jak dostává tik při pití kávy. Tento humor se mi líbí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno