Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(více)

Videa (2)

Promo 1

Recenze (19)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Kaligrafie, ikebana, kendo a jízda v tanku, mladá dívka může rozvíjet své půvaby všelijak. Zvláště obrněnci jsou ve světě Girls und Panzer převelice populární. Školy s dobrou pověstí si nemohou dovolit, aby nevedly tankistický zájmový kroužek. Ty nejlepší mohou postavit i celou pancéřovou divizi. Meziškolní tankové turnaje, v nichž se samozřejmě neumírá, patří k významným společenským událostem a nejschopnější tankistky zná a obdivuje celý svět. Začínající, leč nadějný kroužek hrdinek seriálu Girls und Panzer sice zatím žádnou slávu nezískal, jistě si však záhy svoje ostruhy zaslouží. Aby ne, vždyť mají i jeden tank československé výroby. +++++ Divák by sázel, že režisér Tsutomu Mizushima, autor crazykomediálních anime seriálů, s takovým seriálem naloží způsobem, který odpovídá jeho dosavadní tvorbě a zaplní jej absurdními gagy. Navzdory očekávání a tématu však Mizushima vytvořil překvapivě konvenční seriál, který vyniká právě jen tím, že v něm středoškolské studentky jezdí v tancích. Kdyby stejný přístup ke svému koníčku projevovaly kupříkladu v kroužku výtvarném, dokonalá průměrnost by vystoupila zřetelně na povrch. +++++ Girls und Panzer patří do rodiny seriálů pro military geeky, které přijímají formu určitého žánru, jehož požadavky naplňují, ale hlavní roli hraje vojenská technika. Zrovna tak, jako Upotte!! skrze ecchi představovalo ruční palné zbraně. Technické specifikace a řeči o taktice v tenkových bitvách nás jistě čekají... Končím po pátém díle. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o velkou bizarnost, na kterou jsem narazil náhodou, přes související zajímavost s filmem Kelly´s Heroes. Navzdory bizaritě se jedná o docela humornou záležitost, která má rozumnou stopáž i počet dílů. Tankové bitvy jsou dělané s vtipnou nadsázkou a humor osádek je občas velice trefný. Oblíbil jsem si posádku StuG III, postavu Mako a neskutečné hlášky od Darjeeling. První díl mne tolik nezaujal, ale od druhého dílu jsem to sjel najednou a dost sem se bavil. (11.05.2018) Po opětovném shlédnutí musím podotknout, že na seriálu je bohužel vidět, že neměli moc velký rozpočet. Animace je (kromě tanků) statická a na japonské poměry průměrná. Stejně tak děj je dost mizerný, ale to není příliš překvapivé. Co je stále skvělé je obrovská porce bizarit, které jsou dávkovány postupně, takže je v každém dílu na co se těšit. Různé technické údaje a zajímavosti k jednotlivým tankům se také objevují poměrně často, což velmi potěší (tedy alespoň fanoušky tanků). Hodnocení ponechávám tak jak bylo, jedna z hvězd je za ty tanky a druhá za ty haluze (zbylé dvě ukazují přibližnou kvalitu zbytku). (04.01.2024) ()

Reklama

renegad 

všechny recenze uživatele

Dávno som sa tak dobre nepobavil pri sledovaní nejakého Anime seriálu. Ale poďme pekne poporiadku. 1.* Za to že mám rád netradičné námety. A netvrďte mi že kombinácia stredoškoláčky a tanky nie je netradičný námet. 2.* Za vydarené zábery z čela tanku. 3.* Za LT. 38 a Hetzer. 4.* Za šialené kamufláže. A 5.* za to že to celé vzniklo vďaka hre World of Tanks kde momentálne poctivo zarezávam aby som dal dokopy celý tým. Fajnové pokoukáníčko pre milovníkov tankov. Aj keď občas to dievčenské pišťanie lezie na nervy. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Nechcem to tak povedať, ale nenapadá ma iné, než to bola teda riadna blbosť. V dobrom i zlom. Ak toto nebolo myslené ako paródia, tak sa potom autori teda dobre prestrelili a nezaslúži si to ani tie body, čo dám. Tradične netradičná logika, ktorá irituje ani nie tak v tankoch, to nie, to by som ešte pochopil ale k ich športovému prístupu. Však čo nechajme ich rozbiť polku mesta nech je zábava a ešte sa tešme, že si môžme vďaka tomu vystavať nové... Počtom postáv sa nebojí ani vyšších výziev a nebyť zbytočných "bonusových" opakovacích dielov, ani by ste netušili, čo všetko za upišťanú háveť, s prepáčením, sa tam vyskytuje. V podstate jediný takým kladom a využitým potenciálom seriálu je dizajn, na ktorom si hlavne tankofili pochutnajú a... Kaťuša. V podstate vďaka tomuto úryvku som sa k ním dostal a vydržal to pozerať. Bohužiaľ, vystačil by som si zrejme aj s úryvkom. Nechcem to tak povedať ale nenapadá ma iné... strata času? S očami prižmúrenými až po zem a silnou dávkou optimizmu dávam tesne 4 body. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Miho Nišizumi není nijak nadšená z faktu, že pochází z rodiny proslulé bojovým uměním senša-dó. Studentská rada střední školy Órai se však rozhodla oprášit zdejší zašlou slávu cesty tanku a právě od Miho si slibuje nejvíce. Panzerkampfwagen IV čeká! Do různých pásových bojových strojů postupem seriálu usedne zhruba třicet studentek, jejichž osobnosti jsou povětšinou propracovány úměrně stopáži a spíše než jednotlivé postavy jsem vnímal charakteristiky jednotlivých posádek (volejbalistky, obdivovatelky vojevůdců atd.). Pětice hlavních hrdinek s Mirkou Dušínovou v čele a členky školní rady jsou sice výraznější, leč vcelku archetypální. U sportovního anime, jímž jsou Dívky s tanky především, však považuji za podstatnější jiné vlastnosti. Jsou bitvy dostatečně různorodé? Skýtají diváku napínavou podívanou? Nabízejí zajímavé lsti a úskoky? A jelikož tankistky na vše odpovídají kladně, náleží jim kladné hodnocení. K dobru přičítám též občasné, velice atraktivní záběry z čela jedoucího tanku. 7/10 ()

Galerie (309)

Zajímavosti (9)

  • Postava Mako Reizei má narozeniny 1. září. V tento den v roce 1939 začala německá invaze do Polska, která vedla ke druhé světové válce. (Raichu.Cz)
  • Dívky, především posádka StuGu, často zmiňují historické bitvy a vojevůdce, jako je Caesar nebo Sun Tzu. Jejich nejoblíbenější je zřejmě německý tankový generál Heinz Guderian, který je zmíněn hned v několika dílech. (MartinTaylor)
  • Posádka stíhače tanků StuG III, neboli tým Hroch, dává jednotlivým členům posádky přezdívky podle historických osobností. Velitelka/Radistka je přezdívaná "Erwin", což odkazuje na polního maršála třetí říše Erwina J. E. Rommela. Střelec je přezdívaná "Saemonza", čímž odkazuje na středověkého samuraje Sanadu Saemon-no-Suke Yukimura. Nabíječ je přezdívaná "Caesar" - odkaz na římského generála a diktátora Julia Caesara. A nakonec řidič týmu je předzdívaná "Oryō" - zabražděnou japonskou architektku a 1. ženu významného politika v období Meidži. (MartinTaylor)

Reklama

Reklama