Reklama

Reklama

Drsný chlapík

  • Francie Le Ruffian (více)

Obsahy(1)

Ve filmu Drsný chlapík představuje Ventura dobrodruha, automobilového závodníka, zlatokopa, ale především muže, který nikdy nezapomněl na svého přítele. Především pro něj chce vyzdvihnout zlatý poklad zpod kanadských vodopádů, který tam musel utopit, aby si zachránil holý život. Gérard je totiž po nehodě na invalidním vozíku a na nákladnou operaci, která by mu mohla pomoci, nemá dostatek peněz. Aldo navštíví Gérarda a svou dávnou lásku Eleonoru a začíná připravovat výpravu do Skalistých hor. Neví, že celou přípravu sledují indiáni, kterým Aldo i s pokladem tehdy utekl. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Martin741 

všechny recenze uživatele

-" Nedelejte to, vratte se na ty schody. Ja uz mam vsetkeho plny zuby, mne se svet hnusi. Ale vzdyt vy tady desite lidi. Vsichni jenom lzou. Tak pojdte aspon na panaka, vzdyt je to zakazany skakat z Eiffelovky, ne? Na to kaslu, zbohem - hnusnej svete. ....... Malem jsem si nadelal do kalhot, hehehe" ..... Reziser Jose Giovanni natocil krasny film o kamaratstve, zlatom poklade, automobilovych zavodoch. Film je to skor o dobrodruzstvach s priamym jednoduchym nasilnym dejom. K tomu Vino Lentura ako dobracisko, ktory zachrani jeden ludsky zivot. Herecke vykony sice slabe, ale dialogy vyborne a hlavne nadherna priroda. Claudia Cardinale bola skvela. 88 % ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle ne zcela originálního scénáře stojí za zhlédnutí už kvůli pěkně sejmutým kanadským exteriérům. Pro někoho může tento film fungovat jako studie přátelství a kamarádství, jinak je hlavní tahák Ventura a Cardinale. Poměrně slabý děj tentokrát nepodpoří Morriconeho hudba a celkově je to průměr. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Moje prvé sklamanie s Linom Venturom. Niežeby sa na to nedalo pozerať, to nie, svoju pohodu na tému priateľstvo to má, no neprinieslo to nič také, čo by vytrhlo z letargie iba priemerného filmu. Snímok má i ďalšie prvenstvo, ide totiž o prvý film (a zatiaľ jediný) kde mi totálne ale totálne liezla na nervy Morriconeho hudba. Sa mi ani nechcelo veriť, že ju má na svedomí práve on. Koniec mi tiež prišiel taký nemastný neslaný a dvojzmyselný. Prišli o skalp či nie? No ale to je skôr iba taký môj nepodstatný výkrik do tmy. Kvalitu to má, hlavne po hereckej stránke, nie je to celkom na odpis, no nič extra tu nehľadajte. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura napriek svojmu už pokročilejšiemu veku ušiel a rovnako nebol zlý ani námet, ktorý spolu so zaujímavými kanadskými prírodnými lokáciami ťahal hlavnú linku príbehu. Vata okolo vzťahoch hlavného hrdinu s ostatnými účastníkmi expedície, lacné flashbacky a nepodarený pokus o dvojici záporáckych indiánov to naopak ťahali trocha dole. Za spomenutie stojí aj to, ako sa z väčšinou fešnej Claudii Cardinale dá v jednej z vedľajších rolí urobiť škaredá herečka. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že kdyby ve filmu nehrál Lino Ventura, šlo by téměř o propadák. Myslím, že osobnost tohoto herce drží celý film nad vodou, nicméně se domnívám, že je ve filmu mnoho dějově prázdných nebo zbytečných míst, zapletka je řešena jaksi mimochodem a postrádal jsem prakticky jakékoli napětí. Jak byl slabý film, byl slabý i konec, jak podvedení komplicové shlížejí z hřebene kanadských kopců, jak se ti dole radují... Takže za tři, ale jen kvůli výkonu Lina Ventury. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Goldenu, Invermere, Yoho národním parku - Wapta Falls (vše Britská Kolumbie, Kanada) a v Montrealu (Quebec, Kanada). (Snorlax)

Reklama

Reklama