Reklama

Reklama

Motýl na rameni

  • Francie Un papillon sur l'épaule (více)
Trailer

Byla vražda, kterou Roland viděl, jen výplodem jeho mysli, nebo se proti němu spikl svět? Roland Feriaud se probudí v sanatoriu, aniž by tušil, jak se tam dostal. Pamatuje si, že byl v hotelu a slyšel z vedlejšího pokoje divné zvuky, šel se proto podívat, zda někdo nepotřebuje pomoc. Když vešel dovnitř, uviděl mrtvolu a dostal ránu do hlavy. Lékař mu však poví, že ho někdo udeřil proto, aby ho okradl, žádná mrtvola se v hotelu nenašla, byla to pouze halucinace. Prý ho mohou příštích pár dní provázet podobné vidiny, nemá si jich však všímat. Když je ze sanatoria propuštěn, začínají se mu dít divné věci, neustále jej někdo sleduje, lidé po něm chtějí jakýsi kufřík. Je těžké vyznat se v tom, zda jen blázní, nebo byl zatažen do nějaké podivné hry. Jenže když se v hotelu začne nějaká dáma shánět po svém manželovi, který má vypadat přesně jako mrtvola, kterou Roland viděl, dojde k závěru, že není blázen a jen se proti němu spikl svět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

nascendi 

všechny recenze uživatele

S ďalším filmom režiséra Deraya som bol celkom spokojný. Námet mi vzdialene pripomínal Troch mužov na zabitie nakrútených o dva roky neskôr. Ak divák bude ochotný bez pripomienok a pochybností tolerovať všetky náhody a peripetie deja, film si určite užije. Aj atmosféru filmu potom môže nazvať krájateľnou. Ja k výrazným kladom filmu môžem počítať iba výkon LIna Venturu v hlavnej úlohe. Preto aj to relatívne nízke hodnotenie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, u ktorého so zatajeným dychom čakáte ako to dopadne... a ono to dopadlo, ťažko povedať či ku spokojnosti alebo nie. Niekoho možno takýto koniec poteší, čo sa týka mňa, nie som sklamaný, aj keď by si to možno ešte niečo na dovysvetlenie pýtalo. Na druhú stranu ale aspoň je takto divák ponechaný na svoju vlastnú fantáziu, plnú všakovakých špiónov, CIA, KGB, Iluminátov a ríšu ďalších všelijakých konšpiračných teórií a záhad. Čo sa týka L. Venturu - jednoducho geniálne... to ako chodil... bezradný a so strachom v očiach... úžasné, bol to skrátka Pán. To najlepšie na snímku je však vynikajúca mysteriózna atmosféra, bohato živená diváckou zvedavosťou, ktorá vydržala až do konca. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu "Velvet Well". Záhadný boj o záhadný kufr, se záhadným obsahem, záhadných neznámých, kteří jak naznačeno sahají do nejvyšších kruhů, mnoho mrtvol…Elegantně švenkující kamera, rafinovaný střih a hudba na pozadí jsou plus, stejně jako výborný Ventura jehož Roland Fériaud se marně snažil pochopit situaci. Co touto "kafkárnou" chtěl autor říct? Nakonec mohu jen konstatovat: výsledkem této surrealistické konspirační teorie je poněkud neurotizující vzduchoprázdno. Produkce: Gaumont ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Bylo mi ctí zhlédnout tento vynikající Film. Ano, ano. Film s velkým "ef", nepřeklepla jsem se. Mistr Ventura je herec nevyčíslitelných kvalit a ve spojení s dalším "nevyčíslitelným mistrem", tentokrát na křesle režisérském, za doprovodu Clauda Bollinga snad nemohl vzniknout špatný film. Ale v tomto případě vzniklo mnohem víc, než jen dobrý film, tohle je dokonale hustá lahůdka s mrazivou polevou. Silně schizofrenní příběh lehce surrealisticky zabalený na pozadí krásně reálně zobrazené Barcelony, která mi udělala velkou radost. Zvláštní, zrovna tento týden jsem dočetla jednu Zafónovu knihu a vrhla se na další. Děj obou knih se odehrává v Barceloně, má skvělou až hmatatelnou atmosféru a dějou se tam věci, až se jeden naježí a je čím dál víc zmatenější a napjatější. A já se ježila při "Motýlovi" docela často a zmatená jsem doteďka. Příjemná změna byla vidět Paula Craucheta také v jiné poloze, než v rolích zabijáků, kriminálních živlů a podobné svoloči stojící na druhé straně barikády. Hodnoceno stroze číselně, můj zážitek je stoprocentní. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Esencia filmu zmaru. Tak typického pre taliansko francúzske produkcie 70. a 80. rokov 20. storočia. Čím sa táto séria filmov o hrdinoch, ktorí sa zaplietli do kriminálno - špionážno - pašeráckych hier mafií a tajných služieb, riadených zhora, vlastne prihovárala divákovi? Nehas čo Ťa nepáli. Pretože: aj tak nič nepochopíš a akonáhle sa začneš zaujímať čímsi viac ako vlastnými záležitosťami, pohoríš. Takže drž líniu a ústa na zámok. Ak nepočúvnaeš čaká Ťa: paranoia, psychiatria, ignorácia políciou, márna snaha o zmysluplné poskladanie nezložiteľnej skladačky a umlčanie. Nechaj len hrať hráčov podsvetia a moci svoje hry a nestaraj sa, lebo dostaneš po papuli. Tak silno, že sa už nevstaneš. 70 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno