Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je možné pokládat za moderní verzi pohádky o chudém chasníkovi, který překoná všechna protivenství a překážky, aby získal krásnou princeznu. Ústředním hrdinou je obyčený řidič autobusu, kterého hraje oblíbený italský herec Adriano Celentano. Je to typický muž z lidu, obdařený nezdolnou energií, vytrvalostí, vtipem a vynalézavostí. Tyto vlastnosti projevuje i tehdy, když se zamiluje do krásné princezny, která se inkognito pustila do prohlídky Říma. Film je jakousi parodií na úspěšnou amerikou veselohru Prázdniny v Římě v níž princeznu hrála Audrey Hepburnová po boku Gregoryho Pecka. Zde je Celentanovou partnerkou v postavě princezny Kristiny Ornella Muti - jedna z nejhezčích hereček 70. let. (čenda)

(více)

Recenze (13)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Atmosféra na úrovni a všechno kolem ní taktéž! Krásnou scenérii jako tuto, nelze najít v žádném jiném filmu, protože tady se tučně podepsala kvalitní ruka jižní Itálie. Jedinou škodou, že snímek nedokáže pevněji uchopit za pačesy a s divákem zacloumat, nebo ho alespoň více zabavit, kvůli tomu tři hvězdy. - 5/10 - ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne. Je to hodně slabý. Ornella Muti si svou roli princezny asi za rámeček nedá. Celkově bez jiskry a nápadu. Film neuspěje ani jako parodie. Jde jen o hodně lacinou romantickou komedii. Sice stále lepší než Pilcherová, ale už ne o moc. 32% ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

I po letech jsem z tohoto filmu nebo spíš z Ornelly blázen. Film neztratil své kouzlo i když z dnešního pohledu kdo neviděl se to může zdát trochu slabé. Ale na tehdejší dobu naprostá bomba. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná komedie s pár povedenějšími vtípky. Několik známých tváří, za zmínku ale snad stojí jen Ornella Muti, která byla ve své době asi nejhezčí evropskou herečkou. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama