Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (131)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Pekný nápad metaforického zobrazenia psychického rozkladu rozkladom fyzickým, no natočený tak nezaujímavo, zdĺhavo a vizuálne fádne, až je - skôr než odpudzujúci a sexuálne dráždivý - trápny. Mohla to byť silná artovka, miesto toho Thanatomorphose pôsobí ako rozorvaný a nevydržateľne nudný filmový experiment, hnisavé nič. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O Thanatomorphose se za pár let bude mluvit jako o tom "kultovním prasáckým filmu, v němž hrdinka uhnívá zaživa". Nechutné je to teda extrémně (opravdu dobře zvažte, jestli se na něco takového chcete koukat), ale na rozdíl od velké většiny podobně okrajových filmů jsem se u tohoto nenudil (ačkoli tempo filmu je velmi pomalé a téměř se v něm nemluví) a ani mi nepřišel lacině samoúčelný, protože zcela očividně nezobrazuje jen rozklad fyzický, ale i psychický a morální. Má to svoje mouchy (občas to bzučí docela hlasitě :-D), dané především malým rozpočtem, ale celkově je to hodně (nepříjemně) působivý kousek. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud se vyžíváte v úchylárnách největšího kalibru, tak tohle je snímek přesně pro vás. Po stylově i příběhově hodně podobném Contracted je Thanatomorphose další tlející záležitost, kde o krev, červy, ale i vnitřnosti a sračky není nouze. Na druhou stranu film je téměř němý, odehrává se na jednom místě, vleče se jak tejden před vejplatou a je naprosto bez jakýchkoli emocí, což ho posouvá do tristního až absurního rázu, kdy prostě musíte dojít ke zjištění, že uhnilý prst už zpátky nenasadíte :D. Zřejmě jako jediné plus tu vidím řadu odkazů na staré kultovní prasárny jako je třeba Nekromantik a jemu podobné hnusy, takže můžete čekat plejádu opravdových gore scén. Nicméně po filmařské a obsahové stránce je to velká bída. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Shnilé děvče hnije doma. Hovna, zvratky, červi, nic převratného a v rámci nechutnosti příliš střídmé a levné. To už první Evil Dead šel na kost daleko pohledněji, tady se nabízela pořádná nekrofilní čvachtavá pornovsuvka a zase nic, mé tajné představy a touhy na rozdíl od ricciho.s zůstaly zcela nenaplněny. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle jdou říct jen dvě slova. Ty krávo. Na tento film jsem se strašlivě klepala nedočkavostí a nakonec převládala obrovská spokojenost. V podstatě to tady už naznačoval ricci, že byly modlitby vyslyšeny a žánroví fanoušci, ke kterým se řadím i já, dostali totální nálož veškerého hnusu, jímž zatím v takovém množství jen stěží někdo nacpal celý film. Amatérismus byl občas velice dobře znát, ale hodila jsem to s radostí za hlavu. Vůbec mě nezajímalo, že byla celá myšlenka snímku absolutně bez logiky a kašlu na zdejší otázku jistých uživatelů : Proč si nezašla k doktorovi? Kdyby ano, nic z toho bychom neviděli. Kdyby každý horor hrál na naprostou logiku a správné myšlenkové postupy, bylo by jich asi tak o polovinu méně. Mně tento nenápadný kanadský skvost nenudil ani chviličku, i když je to doslova slimáčí podívaná, já osobně mám ve filmu radši pomalejší tempo. Když ještě vezmu v potaz celkový námět, je ten nápad rozkladu strašně efektivní, (alespoň pro skalní publikum) jednoduchý a nesmírně poutavý. Jedna rozkladající se holka mi dokázala neuvěřitelně zpestřit večer. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama