Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie Krøyer byla provdána za významného, dánského malíře P. S. Krøyera. Na vrcholu jejich manželství, velmi poznamenaném lehkovážným životem a vysokým společenským postavením, se zhoršuje Krøyerova mentální nemoc a jejich sen o společném životě umělců se rozpadá a mění na frustraci a soužení. Marii doslova ubíjí její rozpolcenost mezi rolemi manželky, matky a umělkyně. Nemá možnost vyjádřit sama sebe skrze své umění a dennodenně má před očima svého milovaného manžela, který se pomalu mění a stále více sklouzává k šílenství. Aby dosáhla klidu a obnovila svou sílu, matka s dcerou odjíždí na dovolenou, kde se Marie bezhlavě zamiluje do švédského skladatele Hugo Alfvéna. Marie odvážně opouští svého manžela pro novou lásku, i když jen málo ví o možnostech, které se před ní rozkládají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Niekto tu napísal,že je to sterilné...áno spracovanie a práca s kamerou je trošku "chladná " ale to je predsa u severských filmov bežné a berieme to ako taký " trademark" ... Mimochodom tá kamera a jej hra so svetlom je úžasná ! príbeh je tichý..komorne ladený a nie je vôbec predvídateľný .... zo začiatku sa môže javiť,že je to tuctová záležitosť ale zdanie klame...film je plný prevratov..nechám na vás či sú dôveryhodné. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nápad převyprávět životní příběh pocitů hledání a znovunalézaní nového smyslu života hezké Marie Krøyer vyzněl sice zajímavě, ale místy i jalově. I když účel světí prostředky, tak nad jiné si myslím, že z obrazu pojetí jejího manžela, rozporuplného bohémského malíře P. S. Krøyera, se mohlo na filmové ploše o malinko více vytěžit. Jinak z hlediska daného žánru to bylo dost dobrý. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, ŽE TĚ MILUJU. NIKDO NA SVĚTĚ TĚ UŽ NEBUDE MILOVAT TAK JAKO JÁ. A NIKDO TI NEBUDE ROZUMĚT TAK JAKO JÁ.“ … ,,TO JE PRAVDA. NIKDO MI NEROZUMÍ JAKO TY. ALE MEZI NÁMI JE PROPAST…“ /// Mistr Krøyer a jeho okouzlující žena Marie. Malíř obdařený nadáním od Boha, potýkající se ,,s cestami do temnoty“. Pocity ženy, čekání na lásku (nebo na sex?) – takže život plný zklamání. Nuda. Láska, následný tokání a konečně (pro ni) sex. Rudá knihovna o uvadající manželce, zvláštním poutu manželů, milenci, dceři… vlastně spíš smutnej příběh, pro ty, kteří chtějí zažít chvíle blaženosti (jinejch). Film není životopisem Marie, ale zajímá se jen o její milostnej život. Neříkám, že je to špatně, ale když v tom nefiguruju já… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na kousky založený na skutečných příbězích. 2.) Román ,,Balladen om Marie Krøyer“, který napsala v roce 1999 Anastassia Arnold, jsem nečetl. 3.) Mám doma knihovnu. Je spíš červená… 4.) Thx za titule ,,pavel1965“ a ,,ThooR13“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi rad by som suhlasil so 4 hviezdickovymi uzivatelmi a este radsej  by som zo seba urobil muslitela, ktory ocenil tazky udel tej tazko skusanej zeny, novatorsky strih atd. prirodazial v sebe musim odhalit len laika - nedouka, ktory nikdy nestudoval filmovu teoriu, a hoci mam rad rezisera Bergmana, tu rozhodne nevidim, zeby reziser August mal Bergmanov talent - ne, nema. Film hodnotim ako dalsiu zbytocnu ukecanu  usmolenu  skandinavsku depresivnu srajdu - reziser na Bergmana nema a v zivote mat nebude a na dpresivne melancholicke filmy mi staci uz spominany velikan svetovej kinematogarfie  : 30 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skoro dvě hvězdičky a i to jsem dost přestřelil. Neskutečně nudná televizní 1000x viděná rádoby historická exkurze do života nějakého zmagořeného génia a jeho trpícího okolí. Snad první film, kterému by v TV skutečně prospěly reklamy, které by ho přerušovaly - NĚCO BY SE DĚLO! ~ 1,5* ()

Galerie (28)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama