Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wallace Avery je znechucen životem. Klasická krize středního věku - rozvedený, odloučený od mladičkého syna a nespokojený v lásce, se rozhodne udělat za svou minulostí tlustou čáru. Jako Arthur Newman se vydává na cestu do Terre Haute v Indianě, kde se chce stát profesionálním hráčem golfu v malém venkovském klubu. Z plánované cesty ho však vykolejí Michaela "Mike" Fitzgeralová. Ta brzy odhalí Arthurovo tajemství, stejně jako Arthur odhalí to její – Mike je kleptomanka na útěku před sebou samou. Láska kvete za každé situace a na cestě do Indiany pár nečekaně zjistí, že cizí životy mohou posloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Rozvinou se bolestivá tajemství, vše začíná dávat smysl. Ale je opravdu možné začít znovu úplně od nuly? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, čo to porobili s takým dobrým námetom? Základ to malo vynikajúci, dokonca aj počiatočný vývoj deju, no potom sa to nejako zaseklo v jednej fáze a v tej to zostalo až do úplného konca. Teda záver ešte priniesol jemný zlom, ktorý som ja osobne nečakal, alebo možno lepšie povedané - mal som o konci oveľa inšiu predstavu. Ale námet mal naozaj veľký potenciál - osud spojil dokopy dvojicu ľudí, ktorí sa rozhodli utiecť od reality k novému životu. Čo sa mi ale naozaj páčilo, boli tie dialógy a ako postupne pred sebou odkrývali svoje životy a zdroj ich problémov. No tá ich sexuálna "hra" o výmene rolí mi prišla dosť zvrátená, a neviem aký to vlastne malo zmysel. Ale inak, dosť melancholický film - za žiadnych okolností nie komédia! ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Mno, zajímavý nápad se zajímavou dvojicí hlavních protagonistů skončil někde na půli cesty mezi komedií, dramatem a zvláštní formou nudy. Rozhodně mě bavilo sledovat Emilku ve všech možných polohách a převlecích, ačkoli bohužel to samé už nemohu říci o Colinovi. Holt to příště bude chtít něco trochu víc než jen krizi identity - tady to totiž hlavně vypadalo, že krizí identity procházel především samotný scénárista. 55% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Colin Firth se na hodinu a půl zaseknul v jedné herecké poloze, to Emily Blunt předvedla mnohem barvitější výkon. Faktem ale je, že role i poněkud vrtkavý scénář jí k tomu daly víc příležitostí. Wallace alias Arthur Newman byl zkrátka přesně takový mizerně naladěný suchar, jak ho Colin Firth ztvárnil. Film je to opravdu nevšední, lehčí existenciální drama pojaté jako road movie s komickými prvky, kterých je ale pomálu a zdaleka ne všechny fungují, jak by měly. Chemie mezi hlavním duem není žádná, ale to je v tomto případě v pořádku, protože tam ani být neměla. Jediné co je doopravdy sbližuje je touha začít znovu a jinak. Vedlejší linie s expřítelkyní byla zbytečná a i docela nudná. Když to shrnu, námět je dobrý, ale chtělo to víc zapracovat na scénáři, určitě kvalitnější režii a dalo se jít mnohem více do hloubky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně jak uvedla Emma53 ve svém komentáři. Colin Firth a Emily Blunt se k sobě vůbec nehodí, ale možná právě proto je to účel celého filmu. Nárazem dvou různorodých životů a zoufalství v nich totiž vzniklo pouto, které si může pomoct. Jen je to v rámci dost smutných a depresivních zpovědí, které na radosti tomuto filmu moc nepřidají. Lidský, ale nesmírně smutný film. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět šlo natočit s nadsázkou a odlehčeně jako vtipný road movie s happy endem, nebo naopak jako vážný drama o nešťastnejch existencích, který na konci tý cesty skončí tragicky. Jenže tady tvůrci natočili něco mezi a podle mě tak úplně promrhali potenciál celýho filmu. Prostě to nějak nefungovalo. Ale já mám celkem rád filmy, který se odehrávaj někde na cestě, mám rád kýčovitý záběry na nekonečnou silnici a na západy slunce, takže jsem si v tom taky to svoje našel. Film sám o sobě by byl tak za 2 hvězdy, třetí přidávám za ty záběry ze silnice. Některý se opravdu povedly. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v roce 2011 v Severní Karolíně včetně Raleighu, Durhamu, Wilmingtonu a Farmontu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama