Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja známi talianskí komici, Paolo Villaggio a Renato Pozzetto, v roku 1990 spojili svoje sily a natočili spoločný film - "Bláznivú komédiu". O dva roky neskôr to zopakovali v druhom pokračovaní a o ďaľšie dva v treťom. Jedná sa o niekoľko nesúvisiacích epizód, v ktorých sa predviedli ako nešikovní údržbári, podomoví obchodníci, pomocníci na benzínovej pumpe či ako funebráci. Chýba tomu celistvosť a vyváženosť. Niektoré scény sú vtipné, iné vyložene trapné. ** ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš crazy a upadalo to do trápneho detinského humoru. Detinského a veľmi sileného humoru. Nemám rád filmy, ktoré sú bez štipky deja. A nepomôže tomu ani akýkoľvek vtipný ("vtipný") humor. Aj crazy komédia potrebuje nejaký dej. Okrem Mr. Beana, ale to je iný kaliber. EDIT: pri sledovaní tohoto filmu som si spomenul na Funésov Topiaci sa stebla chytá, kde bola podobná scénka z kostola. Oproti tej kde som mrel od smiechu mi toto prišlo ako úplne trápna záležitosť. ()

Reklama

megacik 

všechny recenze uživatele

Už dávno som sa tak nezasmial, ako počas sledovania tejto komédie. Tam kde si títo dvaja komedianti robili akože svoju robotu a nehľadiac na ostatných, tam som sa skoro popukal od smiechu. Škoda len toho konca, resp. pár desiatok minút pred koncom. Ku koncu filmu sa už réžia vybrala cestou ala bežné problémy oboch protagonistov, na štýl Fantozzi I., ale to už nejako smiešne nebolo. Škoda, mohla to byť jednička.... ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Niektoré dvere do minulosti by mali ostať zatvorené, pretože vkus za nimi je niekde inde ako dnes. Na strednej škole sme z tejto dvojice ušťávali. Najradšej som mal scénku s mŕtvym jogínom, tá ma dostávala do kolien. Dnes, keď mi je o dvadsať rokov viac, mi dokázala vylúdiť iba úsmev na tvári. Strašne to zostarlo. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

,, Máme i obyčejnější rakve a můžeme poslat pryč i sbor, pokud teda chcete obřad levněji, jen musíte se smířit s tím že to takhle bude velmi smutný pohřeb,, Víme jaký typ humoru provozuje Villaggio, nemusí to sedět každému, -moc ani mě neosloví - ale má filmy kde těch nápadů jsou mraky. Třeba tady. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama