Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

tom88 

všechny recenze uživatele

Komédia je to ako vyšitá, ale moc nasilu až je to trápne. Dejovo je to slabé až tupé a primitívne, množstvo zdanlivo vtipných scén tvorí tento nekompletný a nič nehovoriaci film. Maléry pána účtovníka ešte ušli, druhé pokračovanie bola katastrofa a absolútne fiasko a Zrodenie je niečo medzi tým. Na niektorých scénkach som sa zasmial alebo aspoň pousmial, no pri ďalších som opäť krútil hlavou a prizeral katastrofálnemu vtipu, ktorý je v mnohom pod úroveň. Villaggia už mi stačilo. Zrodenie, Účtovník 1 a 2 mi úplne stačí a neviem či si niekedy budem mať chuť zopakovať nejakú Paolovu jazdu. 40% ()

dainio 

všechny recenze uživatele

První díl komedií se svérázným účetním Fantozzim. Humorné scény se střídají s nudnými, jak už je to u této série zvyklé. Paolo Villaggio je v tomto filmu z roku 1975 ještě bez šedivých vlasů, což je opravdu "unikát". Nicméně, snímek moc nenadchne. Problém je v tom, že humor a nudnost se tu střídá jako na houpačce. Smíchy jsem se potrhal při fotbálku v dešti, naskakování do autobusu nebo u tenisu v mlze. Na druhou stranu poslední půlhodinka už nic moc směšného nepřinesla a spíše spadla až do podprůměru. Scény se slečnou Silvaniovou nejsou moc vytříbené, stejně jako dovolená na horách. Kdyby byla dějovitost urovnanější hodnotil bych víc, takhle ale musím dát za ***. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Na základě komentářů jsem moc nečekal a nakonec se mi to i dost líbilo a další díly určitě zhlédnu taky. Film těží z jednoduchého humoru který je postavený na různých bláznivých scénkách, skoro místy působí jako groteska. A takovýhle humor já mám prostě rád. Navíc Villaggo tady vskutku září. Jeho grimasy a gesta jsou výborná. Takže dávám zaslouženou čtyřku. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Jako školáka mě kdysi Maléry pana účetního hodně bavily, nečekal jsem ale, že by mi dneska tenhle ultrasmolař ještě mohl něco říkat. No a ejhle, posílání do horoucích troškovských pekel se nekoná. Nejen že je to místy hodně zábavné (fotbalové utkání, japonská restaurace), ale ten humor, hrubý jako štěrk, má snad i nějakou tu Hodnotu. Fantozzi je neustále tak drtivě ponižovaný, že mi je ho prostě líto a ze všech těch úspěšných chytráků, papalášů a aristokratů kolem je mi zle. Takže je v tom i nějaká sociální angažovanost nebo si jí jenom představuju? Možná je to prostě jenom taková ta lidová sranda bez bryndáku, která podobné myšlenky vyvolává spíš mimoděk. Rozhodující je ale výsledný pocit a ten v tomhle případě jde výrazně do kladných čísel. 70% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zrození legendy. Úvodní film slavné série s Paolem Villaggiem, který osobně považuji za nejzdařilejší ze všech. Skvělá je např. scéna v japonské restauraci, fotbalový firemní zápas či biliár se šéfem. Zrození pana účetního je jednou z nejpotrhlejších komedií vůbec. Humor je zde přízemní, místy až trapný, ale mě to i po těch letech stále baví. Možná čím dál víc a proto si film tak rád pouštím. Asi jsem blázen, asi jsem talián, asi jsem Fantozzi! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Fantozziho dcera je ve skutečnosti muž. (ČSFD)
  • Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici. (San Miguel)
  • Postava Fantozziho je tak populární, že v Itálii široce používané adjektivum "fantozziano" znamená "někdo tak nešťastný jako Fantozzi". (ČSFD)

Reklama

Reklama