Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Pierre 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z celého filmu vidíme hned v prvních 10 minutách. Scéna s televizí je vskutku brilantní. Po zbytku filmu mě dostávali především poznámky vypraveče (kterého skvěle dabuje Fišer, stejně jako Pana účetního) a samozdřejně různé zteštěné gafy, kterých tvůrci nešetří. Na 4 to určitě je, ale nemůžu si pomoct. Tohleto je můj druhý díl série a ten první díl který jsem viděl (Zrození Pana účetního) se mi líbil víc a to měl o dost horší hodnocení. Uvidím jak vtipné budou další díly. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Hned první fór s útěkem z práce sliboval divákovi svižnou a nadprůměrnou zábavu. Bohužel však zbytek filmu úvodnímu slibu nedostál a zatímco v první půlce krátké mezery mezi gagy průměrnými vyplňovaly tu a tam gagy geniální (Fantozzi pojal podezření, Fantozzi sleduje zápas), druhá půle už je o přítomnost těchto úctyhodných zápichů ochuzena a čelní pozici nekompromisně brání gagy hloupé (Fantozzi závodí, Fantozzi maluje na nebe) a gagy trapné (Fantozzi sleduje porno, Fantozzi na lodi). Celkový výsledek této jednoduché rovnice je dost nízký na to, aby mne odradil od jakéhokoli kontaktu s četnými pokračováními. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

,,Bavooorské karbanátky,, hmmm ,,škóóda že si nedáš,, :D ,,Ty žéreš?,, kroutí hlavou a plnou pusou převaluje asi dvanáct karbanátků nacpaných během pěti vteřin ,,On žére, fuuj, Ty žééreš,, Aneb Fantozziho odtučňovací kůra u které jsem fakt málem prasknul smíchy a doteď tuhle hlášku používám!!! A používá ji i moje mamka a to už je co říct..:) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Komunisti tyto filmy do televize i do kin pouštěli, tak jsem na ně zvyklý. Termín bláznívá komedie těmto typům filmů absolutně přináleží, proto zde opravdu nemá cenu bazírovat na nějakém umění nebo hereckých výkonech. Kdybych tento film viděl poprvé až nyní, zřejmě by mé hodnocení bylo jiné. Jsem na tyto typy filmů ale zvyklý odmala a jako kluk jsem se u nich vynikajícně bavil. Nevím, proč bych nemohl dát čtyři hvězdy. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak co, mafie, špagety, černý knír! Určitě nejlepší ze všech Fantozzi komedií. Máme polské kamarády a když jsem jim kdysi ve vinném sklípku Fantozziho vykládala, slzeli smíchy. Pak jsme jim ho pustili na videu a málem se udusili smíchy, hlavně, když Fantozzi začal mít mírné potíže s pohybem a pak když místo talíře trefil loď. Nejradši mám scénu, kdy se nebozí Fantozzi a Fillini snaží omluvit z cyklistického závodu pro zaměstnance a Fantozzi s bramborou v ústech a se švédským přízvukem zařve v kotli do telefonu a ze sluchátka se ozve:To jste vy, Fantozzi?Vůbec ta cyklistická část je asi nejpovednější, hlavně fanoušek v pláštěnce, kterému se v prudkém lijáku zželelo nebohých cyklistů a tak na ně chrstl kýbl vody. Při každém fotbalovém zápase se manžela ptám, jestli si s ním můžu promluvit a on mi vždycky řekne: Nééé, ty mi určitě chceš říct výsledek zápasu! Film nabitý ztřeštěnými gagy a nemožnými figurami (účetní Fillini, slovutný zeměměřič Pelegrino, zdrcená vdova, krásná a věrná žena, dcera krasavice, pekař erotoman a samozřejmě prďoch Calboni). Senzační dabing, hlavně Stanislav Fišer, těžko uvěřit, že mluvil i Vinnetoua. Všimněte si prosím také data natočení a vybavení Fantozziho bytu (ideální možnost, když F. hledá mezi rohlíky důkaz manželčiny nevěry). V době, kdy zde vrcholem luxusu byla barevná televize a automatická pračka, měla chudák Pina myčku nádobí a zařízení domácnosti, jaké neměli ani všehoschopní veksláci:-) Hlavně dálkový ovladač s devětadevadesáti kanály! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama