Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

sharky 

všechny recenze uživatele

70 % Příliš mnoho Babiše a příliš málo Krndy:) Objektivita nulová, ale jak jinak než neobjektivně natočit dokument o muži, který si pravdu kupuje, nebo ji tak dlouho a vytrvale popírá, až mu všichni uvěří... Očekávám brzké zrušení České televize na základě vyhlášky ministerstva financí... ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jak se Babiš naivně chytil do Klusákovy pasti. Nebylo přece těžké něco si zjistit o autorovi a jeho tvorbě. Dobře mu tak. Vydal se tak všanc filmaři, který šel do projektu s jistou dávkou negace, vůči miliardáři s koblihami, který má buďto ďábelský plán, jak ovládnout vše nebo má spasitelský komplex. Kde je pravda nevím. Z ohromného množství natočeného materiálu se dá vybrat cokoli. Vít Klusák možná stříhal dobře a ukázal, že nám AB skutečně buduje Matrix. Nicméně, důvěryhodnost sám snížil tím, že na konci nebyl nad věcí. Pro potvrzení své averze a pravdy navíc použil do filmu i záběry z "schvalovacího" promítání filmu AB. Tím se dost odkopal. (06/2017 - jen to znovu podepisuju ;) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Je mi vážně na blití, že má tenhle člověk u nás takovou moc a podporu a ještě by jí chtěl víc. Ti lidi jsou asi úplně blbí, vždyť je to do očí bijící ty jeho podrazy! A ani mu není blbé říkat, jak ho jeho koaliční partneři omezují a že kvůli nim nemůže nic prosadit. Ani neumí pořádně česky kokot. Jako fakt nechápu, že mu to lidi žerou. Hlavně že dostanou koblihu. Snad se lidi proberou, protože jinak to s námi půjde z kopce.. "A ten váš blbeček Mitranof bude vykládat, že jsem si udělal selfie s Hollandem." :D ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde o to, že bych nesouhlasila s tím, co z dokumentu o Babišovi vyplývá, jde o to, že z takového kontroverzního tématu šlo vytěžit mnohem víc. I v českých vodách existují daleko zábavnější a lépe natočené dokumenty a těm se Matrix AB nemůže rovnat. Minimálně v rámci nezaujatosti neměl být konec snímku tak rychle ustřižen a Andreji Babišovi měla být dána možnost se bránit, byť by jeho obranou byly pravděpodobně lži. Takhle dokument působí až příliš jednostranně... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mně by ani nevadilo, kdyby tenhle film šel trochu proti Babišovi, protože tady chvílemi vypadá skoro jako člověk. Ale je mi jasné, že to jen hraje. Ostatně je zvyklý se členy konkurenčních stran jednat ve stylu „Já mám víc zaměstnanců, než vy máte členů“. Je příjemné aspoň vidět, že ho někdo naštval. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama