Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Fantozzi sa mi páčil keď som mal 12 rokov, ale teraz tie jeho príhody nemôžem vystáť. Nemá to hlavu ani pätu, scény za sebou nasledujú bezo zmyslu a humor, založený zväčša na tom, že Fantozziho niekto niekam trafí alebo niekam spadne, je zúfalo nevtipný a trápny. Jedinú hviezdu dávam za štipku náznakov skutočného humoru v niektorých scénach. 2+/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování Fantozziho. Opět mě bavil hlavní herec. Zaujal ze všech herců nejvíce. I příběh byl o něco lepší než v jedničce. Komediálních scén zde bylo dost. Film měl větší tempo než v jedničce. O kousíček je to lepší, ale čtvrtou hvězdu dát nemůžu. Pořád mi toho dost chybělo. Ale zábava to je. Hodnotím na 69% = *** ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Humor inspirovaný groteskou mám rad, filmy o Fantozzim se mi zatím líbiliy, ale co je moc to je moc. Fantozziho trapasy postopadesáté postrádají kouzlo mého prvního viděného dílu. Tadyten je třetí co vidím, v sérii je druhý. A už mě to tak nějak přestává bavit. Je to pořád to samé. Napoprvé mě to oslovilo, napodruhé neurazilo a potřetí už moc nenadchlo.. Akorát parkrát vyvolalo pousmátí či jenom obyčejný úsměv na tvaři. Další díly dám až za delší dobu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sociálny podtón jednotky (Fantozzi, 1975) v prvom pokračovaní je stále prítomný, navrch však presakuje producentská túžba po extrémnej grotesknej bláznivosti v snahe diváka predovšetkým pobaviť. Sociálna kritika je takouto komikou, vytvorenou pre rehot diváka kina, potlačená do úzadia. V pamäti tak ostane skôr Fantozziho prepálený dlhý jazyk ako upozornenie na stupňujúce sa poľovnícke šialenstvo so stále agresívnejšími poľovníkmi, loviacimi jeden druhého. Bizarne zvláštnou a pomerne vydarenou vsuvkou je svojrázna pocta filmu Krížnik Potemkin, ktorý svojim zamestnancom premieta jeden z vysoko postavených manažérov - milovníkov filmového umenia. Diskutuje sa aj o Griffithovi, Murnaovi, Kabinete dr. Caligariho a Dreyerovi, čo by ma zvlášť pri komediálnej ľudovej talianskej filmovej sérii nenapadlo. Čerešničkou na torte tejto epizódy ostáva záhadný československý film, ktorý sa z technických príčin nepremietal. Zvyšok "Druhej tragédie Fantozziho" tvoria viac či menej vtipné scénky s prestreleným humorom. Podávané v slede za sebou začnú byť opakovaným konceptom aj postupom času nehumorné a nezaujímavé. 38% ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších, nebo možná i vůbec nejlepší díl celé série. Vtipu je tu hodně, politování hlavního hrdiny taktéž a jednotlivé historky jsou velice pestré. Nemám tušení proč je zrovna tento díl je přijat kritikou tohoto serveru tak vlažně, ale na světě jsou i věci které mě trápí mnohem více. Paolo Villaggio , herec který se snad pro roli utrápeného účetního narodil, má perfektní grimasy, mimiku a hlavně je to perfektní a vtipný komik. Nechápu kde tohohle chlapíka vyhrabali, je skvělí! - 8/10 - ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)
  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)

Reklama

Reklama