Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Helo 

všechny recenze uživatele

Dát to do rukou někomu mocnějšímu, mohl z toho bejt skvělej inceptoidní thriller. Což o to, ono je to řemeslně zvládnutý, zahraný taky super a vymyšlený jak by smet... ale na indície vedoucí k rozuzlení je během celýho filmu poukazováno moc okatě a doslovně, takže v půlce už většině lidí dojde, čím to vlastně bude vrcholit. Dobře - hlavní pointa musí dojít, ale co se týká psychologickýho rozboru Anny, tam si člověk až do poslední chvíle zase tak jistej bejt nemůže díky výborný skoro až étericky démonický Taisse. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

U temného thrilleru je vcelku průšvih, když se každou chvíli potutelně usmívám - a tady jsem se bohužel často neudržel. Nejde jen o kolísavou kvalitu provedení (poměrně zdařilou technickou stránku kazí podivné vedení herců a nepřirozený postsynchron) - je to můj problém s ústředním tématem. Hrátky s nahlížením do minulosti jakž takž zkousnu s příměsí sci-fi, pokud ale někdo vypráví naprosto vážně o jasnovidcích a breathariánech, prostě ten škleb nezastavím. Takže sorry. Odpad tomu nedám, aby se na to někdo nepodíval ze zvědavosti - je to prostě špatný film. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

On by to byl celkem pohodovej a schopně udělanej thriller, kterej si hraje s divákem a motá ho na všechny možný strany. Nebýt ale dvou zásadních věcí. A to, že pokud už jste pár filmů v žánru viděli a i tady dáváte pozor, dá se cca po 30 minutách alespoň odhadnout, jakým směrem se to bude ubírat. A i když na pak na konci přijde určitý překvápko, kdo že je to vlastně ta tajemná osoba, která se tam občas mihne, přijde pak úplnej konec filmu, kterej snad patří do červené knihovny. A toto je pochopitelně špatně, když se diváte celou dobu na poměrně ponurej snímek (teda aspoň tvářící se poněkud ponuře). No a to je ten proublem. Jinak to mezi ústřední dvojicí T. Farmiga - M. Strong dobře jiskří, oba vcelku filmu táhnou, to zase jo, jenom ten scénář je holt slabší. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Anička, to zlatíčko s růžičkama v podání Taissy mě až tak nepřesvědčila o svém hereckém umu, ale Mark to rovnal, seč mu síly stačily. Jsem přesvědčená, že kdyby Jorge ten dobrý nápad se čtením vzpomínek trochu víc prohňoucal, tak je to jasná čtyřka. Takhle rozjel víc dějových linií a nějak včas nezabrzdil. Některé vzpomínky (SPOILER: např. návštěva jeho nadřízeného v domě Anny, když byla ještě dítětem. KONEC SPOILERU) byly zcela nadbytečné a děj tak byl příliš rozkouskován, škoda. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na niečo skvelé, ale akoby to uviazlo vzpleti labyrintu, ktorý si samo vytvorilo. Možno stačilo ešte sa s tým trošku viac pohrať, viac odpútať od základnej otázky: Čo je pravda - realita (respektívne čo bola). Stačilo málo a mohol byť zo snímku nezapomenuteľný zážitok,....stačilo málo,.... ale nestačilo to. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama