Reklama

Reklama

Ip Man: Cheung Tin Chi

  • Čína Ye wen wai zhuan: Zhang tian zhi (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čcheung Tin Čch' (Max Zhang) po prohře s Ip Manem odchází se svým synem Fungem, opouští svět bojových umění a otevře si obchod s potravinami. Při jedné rozvážce narazí na Kita (Kevin Cheng), který provozuje opiové doupě, a dvě kamarádky Julii (Yan Liu) a Nanu (Chrissie Chau), které před Kitem utíkají. Tin Čch' jim pomůže a porazí celý Kitův gang. Kit si to ovšem nenechá líbit a rozhodne se pomstít. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příjemné kung-fu béčko, které zapadá do "Ip Manovského univerza". Zhang jako mistr bojových umění fungoval již ve třetím filmu a jde vidět, že v pohodě utáhne i vlastní spinoff. Ostatní herci mu skvěle sekundují a je jedno, zda se jedná o čínské gangstery, majitele baru nebo Bautistu coby hlavního padoucha, který uplácí britské jednotky a štve je proti Číňanům. Úvod filmu na mě působil strašně komicky, ale naštěstí to časem trochu zvážnělo a solidních soubojů tu máme požehnaně. Jo a Kitova saka jsou prostě super. 75% ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Standardní děj, který není zcela blbý, ale není ani nijak zázračný. Velmi solidní souboje, ve kterých jsou vidět dobré techniky i choreografie. Škoda, že si neodpustili souboj jednoho člověka proti 20 mečům, ale co se dá dělat. A ještě větší škoda těch špagátů, které tam místy jsou vidět, zvlášť, když většina herců má na to je nepoužívat. Tony Jaa je jen lákadlo do obsazení a nemá významnou roli. I tak ale solidní bojový film ve svém žánru. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia B-ckova blbinka, snaziaca sa vytazit to posledne z mena znameho ucitela wing chun. Srandicky, klise a pozy, ktore ma uz zial nenadchynaju tolko ako kedysi. Naviac i suboje nie su lubive a triky clovek postrehne zakazdym. Za poslednych cca 8 rokov, rastu tieto lacne scenare ako huby po dazdi. Mozno na zabitie nudy. Ale aj neviem-ktora repriza Ip-a s Doneym zabavi viac, ako ktorykolvek z podobnych, x-krat z recyklovanych paskvilov. Bezduchy cajicek...a ano, mihne sa tu i Tony. ;) ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Úrovně Ip Manů s Donniem to sice nedosahuje, ale jo, stojí to za zkouknutí. Začátek mi přišel trošku vlažný, že jsem se do toho nemohla zakoukat, ale pak se to rozjelo a dobrý. Bitky pěkný, jen mi to místy kazilo nadrátování, jako by to zrovna Max a Tony potřebovali. Škoda u Tonyho, že jeho postava nedostala víc prostoru, jen tam tak přicmrndával. Pro mě zajímavou roli měla Michelle Yeoh a hodně se mi v ní líbila. Nejlepší byla scéna se skleničkou :) Přeloženo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento odklonek Ip Mana svůj původ ani na chvilku nezapře, a to prakticky ve všech ohledech. Zápletka je tuctová, předvídatelná, naivní, zároveň ovšem rozhodně nenudící, mající spád a disponuje vším, co od podobného filmu divák čeká. Emoce a jednotlivé dramatické okamžik jsou pak příznačné pro východoasijskou kulturu, tudíž afektovaně přehnané, nicméně s tím už musí divák tak nějak dopředu počítat a v podstatě jde jen o zvyk, což ovšem platí i pro atmosféru. Postavy jsou též typické pro tento typ snímků, což znamená jednorozměrné, nepřekvapivé, rutinní, zároveň ale i typologicky výrazné a sympatické. Co se přímo herců týče, tak zde máme několik známých jmen, která vesměs nezklamala, Max Zhang je prvotřídní bojovník s velmi příjemnou tváří, Michelle Yeoh je i v téměř šedesáti pořád slušné kotě, Bautista jako gorila v takovéto roli může také jen těžko zklamat, a tak je jen nehorázná škoda většího nevyužití geniálního Tonyho Jaa, který tu slouží prakticky je jako lákadlo v titulcích, jelikož až na jeden souboj tu vlastně vůbec nefiguruje. Zásadním parametrem pro hodnocení tohoto snímku je pro mě každopádně kvalita zpracování akce, a i když jí tedy není až tolik, co jsem očekával, tak jsem se souboji vesměs spokojen, samozřejmě tedy až na použití drátů v několika soubojích, což považuji za naprosto zbytečné, ale jinak si to zde borci rozdávali více než efektně, a mít to ještě o trochu více přehlednější a klidnější kameru, byl bych zatraceně spokojen. Celkově je tak zkrátka tato čínská bojůvka více než solidním žánrovým příspěvkem, který si cílový divák jistě dostatečně užije. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama