Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (201)

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlím sériam sklamanie. Zápletka sa mi páčila, no hlavne zo začiatku, Jodie Foster je paní herečka, no jej postava dosť často liezla na nervy a čo sa týka ostatných, neobľúbil som si ani jednu. Vzťahy celkovo nefungujú vôbec tak dobre ako som bol zvyknutý. Väčšina charakterov nemá charizmu ani potrebný rozvoj pre príbeh. Temný prípad bol pre mňa vždy seriál ktorý sa vie agresívne zaryť pod kožu a nepustiť. Toto je ale zaváhanie ktorému by viac svedčala nálepka nezávislej značky. Rozbeh bol pritom celkom fajn, prvá epizóda evokovala pocit že dostanem krimi verziu Veci, no postupne sa príbeh točí v kruhu a zachraňuje ho hlavne tajomné, nadprirodzené pozadie. Pár momentov bolo silných, zasnežená Aljaška a dlhá noc je ideálne kombo pre milovníkov trilerov a keďže ja sa za milovníka považujem, zdvíha to výsledný dojem. Dokonca tu naozaj dobre fungujú hororové prvky, to myslím že málokto pred vzhliadnutím bude čakať. Záver ale sklamal. Keď to mám nejak zhrnúť, epizódy 1,2,5 sa mi páčili veľmi, zvyšok je vata a priemerná detektívka. Z obľúbených seriálov odstraňovať nebudem, no budem sa tváriť že Night Country patrí do kategórie spin-offu.  6/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý začiatok, potenciál menej vaty kvôli skrátenému počtu dielov, zaujímavá výprava a obsadenie, ale zabité nenaplneným potenciálom, nejasným záverom, nasilu samozničujúcim sa správaním hlavných postáv, nikam neposúvajúcimi sexuálnymi scénami, ktoré neboli ani trošku vzrušujúce, nasilu toxickými vzťahmi a správaním sa hlavných postáv, nasilu pretláčané LGBT, Woman Power a iné atď. atď. Čakal som omnoho omnoho viac. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když přehlídnu nesympatické postavy (opravdu tu není nikdo, kdo by se divákovi zalíbil), tak první díl byl velice kvalitní (= nad 80 %). Druhý díl polevil, ale furt bylo na co se koukat (skvělé sousoší). Pak se ale naplno rozjely velmi křehké vztahy, nuda k uzoufání, aby se z toho na konci vyklubala laciná oppressed girl power komedie (nechtěná). Když už někdo chce nechat na svět prosáknout něco, z čeho si feministky začnou klikat na myšky, a ještě na to nalepí True Detective™, tak ať si, do vulvy, nastuduje, co je to detektivka. Vtipný je, že jsem u 5. dílu zjistil, že jsem omylem přeskočil 4., ale vůbec to nevadilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TENHLE PŘÍPAD BUDE PRŮSER NA PRŮSER…“ První díl se nese v hezkým, mysteriózním duchu a kecy vo tom, že jde o věci starší než tamnější led, znějí fajnově. Ale brzo se to začne táhnout jak sopel nachlazenýho eskymáka. Nakonec z toho vylezla taková holčičí kriminálka, kterou ovšem jakákoliv „Mare z Easttownu“ strčí hravě do pitevního chlaďáku. Mohl to bejt zajímavej celovečerák. A přitom – jen šest dílů, že? Ovšem něco dít se začne až v tom pátým… Ale předem nejásejte!    . /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Autorka série, Issa López se netají svojí inspirací u hororu „Věc“. Další inspirací byla píseň Billie Eilish z roku 2019 "Bury a Friend ". 2.) Přestože je Nic Pizzolatto producentem série, nešetřil po jejím dokončení kritikou. 3.) Thx za titule „Jiří Kobělka“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria za mňa tvorí samostatnú kategóriu a jej nasledovníčky sú o dva levely nižšie. V rámci súboja sérií č. 2 a č. 4 vyhráva zimná verzia. Dal by som kľudne 3*, ale všetky tie pokusy o mysteriózno a duchovno vo výsledku len vytvárali odbočky bez nejakého zásadného dejového zmyslu. Ak by išli čisto detektívnou líniou, tak sme mohli dostať trojdielnu minisériu, ktorá by bola síce stále len priemerná, ale dostatočne záhadná, rýchlo stráviteľná a s atmosférou pripomínajúcou film Wind River. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama