Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (201)

Rabina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isa Lopez totálně zkurvila velmi dobrou detektivní sérii, jejíž první řadu kdysi provázel neuvěřitelný hype, další dvě serie byly fajn a fungovaly, Noční krajina je katastrofa. Zajímalo by mne, kdo tuhle pseudofeministickou, rádoby mysteriozní, sračku nechal natočit někoho takhle neschopného, vypravěčsky tupého, jako je Lopez?! Na seriál jsem se hodně těšil, ovšem takové rozčarování a nasrání jsem u dobrovolně sledovaného vizuálního díla dlouho nezažil. P.S. Zakomplexované krávy všech zemí vyližte si prdel! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak niekomu v záverečnej epizóde určitá pasáž pripomínala "Vraždu v Orient exprese", tak to kurva asi nebude žiadna náhoda, akurát že teraz to pôsobilo akosi komicky nie len z pohľadu dôvodov ale aj príčin. Ak si niekto myslel, že stačí do premrštenej série, najebať indiánku zo severného pólu, dve nezletilé lesby, ktoré sa konečne našli, no zato podstatu krimi žánru prakticky do základu odignorovať, tak sa šeredne mýlil a nezachráni to ani kurevská zima so snehuliakom na každom rohu či ľadový medveď v strede križovatky. No a čo sa týka záveru, ktorý to mal akože grandiózne rozlúsknuť, tak v tomto prípade sa človeku až vyslovene veriť nechce, že po solídnej prvej epizóde, ktorá nastolila záhadu, bola dostatočne temná, príde takýto markantný prepad. No a už len dodám, "J*A*S*M", toto je jeden z tvojich najlepších komentárov čo ťa absolútne nesledujem. Pomaly ale isto dospievaš. Medzi dva-3. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Mrazivý thriller dostal letos novou definici a je to čtvrtá řada Temného případu. Issa López se na to rozhodla jít trochu jinudy, než jsme u série zvyklí, do popředí postavila aktuální společenská témata jako duševní nemoci, eko-aktivismus a různé formy osamělosti, které následně spolu se zbytkem tvůrců precizně zabalila do murder mystery/hororového hávu a nechala diváky, aby se v tom pět epizod koupali, než konečně odhalila veškeré trumfy. A sedlo mi to náramně. Ať už po stránce témat, hereckých výkonů (Foster v jedné ze svých nejlepších hereckých poloh), atmosféry (kamera kouzlila v každém díle) nebo i v těch narážkách na první řadu. Lepší binge-worthy seriál tu dlouho nebyl a moje jediná výtka je, že bych si to přál ještě o dvě epizody delší, protože Ennis, Aljaška po tom vyloženě volal. Těším se na další řadu. Season 1 - 100 %, Season 2 - 70 %, Season 3 - 60 %, Season 4 - 90 % ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani temný a už vůbec ne true… Příběh vycucaný z palce u nohy Inuity, který si celý rok nesundal holínky. Když máte debilní příběh a zápletku, tak ji pak musíte držet pohromadě logickými nesmysly v ději a nelogickým chováním postav. Sice se to odehrává furt v noci, ale atmosféra není temná, spíš trapná, což potrhuje, že si musí vypomáhat hororovými duchařskými lekačkami. A neví co je to za zvyk, že hlavní postavy podobných seriálů musí být labilní, dementní a asociální. Hlavní dvě hrdiny mají nulové charisma… Ten seriál pak není „drsnější“, jen se na něj hůř kouká. Ale jako bezduchá oddechovka to celkem ujde. 2,5* SPOILER: Tvl. Že za tím celým stojí parta uklízeček – mstitelek, tak to mě poser. To jen korunuje celou bezduchost… ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3,5* Katastrofické hodnocení sbírá poslední série hlavně proto, že laťka je v případě použití brandu "True Detective" nasazená zatraceně vysoko. Nemít Nigh County přívlastek True Detective, tak by se podle mě hodnocení pohybovalo někde kolem 70%. Seriál se skutečně vleče a detektivka je to vlastně ubohá, ale celých šest dílů výborně táhne atmosféra a dobře napsané a zahrané postavy, Je škoda, že HBO tímto způsobem degraduje detektivní kult, to nic neměnní na tom, že seriál sám o sobě kvality má. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama