Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když zmizí osm vyšetřovatelů, Navarrová se snaží Danversovou přesvědčit, že případ souvisí s nevyřešenou vraždou místního aktivisty. (HBO Max)

Recenze (69)

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za socialismu se tomu říkalo společenská angažovanost a ideová uvědomělost, dnes hezky stručně woke. Potkalo to bohužel nejen Temný případ, ale mimo mnohé jiné i novou řadu Fargo, konktrétně totožné téma násilí na ženách s karikaturním vyzdvižením mužské tuposti, s postavou etnicky domorodé policajtky a s dvojicí ústředních silných žen - hrdinek, zde navíc s vraždou aktivisty. A ano - napsala to a režirovala taktéž žena, jejíž renomé je téměř nulové. Tak jen doufejme, že temné a děsivé zlo se z ledovců neuvolnilo kvůli klimatickým změnám. Inspirace Věcí a Twin Peaks místy bije do očí, zatím nic nového. Jinak slušné řemeslo hlavně díky kameře a přesvědčivé, realistické vykreslení všedního života na mrazivém konci světa. Takže zatím 50 %, přiičemž pohnout se to může oběma směry. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po predoslych troch vybornych policajnych partakoch v prvych troch seriach tu mame roznorodu zensku policajnu dvojku. Vybornu, utlu a starnucu Jodie Foster (hura :) ) a "tribal alfa-amazonku", Kali Reis. Moze to fungovat. Za najatraktivnejsie vsak pokladam vzdialene mestecko na polarnom kruhu a zacinajucu polarnu noc. Ked k tomu zacne ludom "preskakovat", je dobre "cesto zamiesene". Kto, okrem mna mal este silne deja vu v uvodnych minutach na expedicnej stanici - kricalo to vo mne "The Thing". :D Zatial spokojnost. 70% ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som si istý, prečo predchádzajúci recenzenti na tomto mieste dávajú tak zlé hodnotenie. Pretože jedna z policajtiek je svalnatá a stavaná? Pretože to má indiánske duchovné zápletky? To sme vedeli, že sa do toho ide, ak ste si pozreli niektorý z trailerov. Osobne si myslím, že táto epizóda bola zaujímavá a Jodie Fosterová je fantastická herečka, do tejto úlohy sa perfektne hodí. Áno, CGI sobi boli meh a možno niektoré časti scenára nie sú dokonalé, ale je to prvá epizóda, ľudia! Rozuzlenie záhady je veľmi zaujímavé a prostredie aljašskej divočiny vytvára skvelú, desivú atmosféru. Ak máte radi True Detective, dajte mu šancu! Teším sa na ďalšiu epizódu. Je príjemné mať opäť nedeľný seriál HBO, na ktorý sa môžem tešiť! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně super úvod se spoustou informací, kde se skvěle pracuje s pomalým odkrýváním vztahů mezi jednotlivýma postavama. Protože se zdá, že současný případ má nejspíš spojitost právě s minulostí. V kombinaci s atmosférou, která je fakt top a místem, kde se to celé odehrává, sníh a zima je vždycky lepší než sluníčko a teplo...takže skvělá kombinace. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuálně úchvatná podívaná s hutnou skličující severskou atmosférou a feelingem Carpenterovi Věci. To vše je navíc podpořeno vynikajícím výběrem hudebního podkresu v podobě songu Bury a Friend od Billie Eilish či Magpie od The Unthanks.❗SPOILER Úvodní díl seznámí povrchově diváka s výzkumnou stanicí Tsalal, městečkem Ennis, vyšetřovateli a pohřešovanými.❗Pět hvězd. 👌 (15.01.2024) ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama