Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (112)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Malá miss Sunshine vyrostla. SIlně mi připomíná Evu Green. Občas je v záběru naprosto dokonala,ale ve výsledku zase tak hezká není a má trošku krysí ksichtík. Co se týče Posledního Grilu, líbily se mi hrátky se světlem, takovej ten rádoby retro look, jenže bohužel to je jen málo k tomu, aby ten film za něco stál. Lov v lese je super námět. Čtyři hošové v oblecích bezva nápad. Ale....ani kapka krve, ani jedinej záběr na rozkašenou hlavu šutrem. Nic. Prostě krysí ksichtík se nechá vycvičt, přijde, všechny zfetuje a sejme. Konec. Takže nemastný neslaný dvě. 30% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji Hunger games :-) Final girl mi sedl hlavně barevně (jak píše EvilPhoEniX): čtyři sexy chlapíci ve smokingu, subtilní blondýnka v červených šatech s rudými rty a k tomu sekery, baseballky a les. Působivý byl i výcvik Abigail, který bych klidně snesla trochu propracovanější, protože na toho jejího učitele se koukalo velmi dobře. Myslím, že Final girl si neklade nereálné cíle a jako film, při kterém se nebudete nudit, vám ho klidně doporučím. ()

Reklama

Standic1 

všechny recenze uživatele

Herecky perfektní, Wes i Abigail zahráli své role parádně. Bohužel to je asi tak všechno co lze pochválit. Nápad? Ale kdepak, docela klasika a ačkoliv se dá říct, že tu byl pokus alespoň o nějakou inovaci (zdrogování), tak to akorát filmu přihoršilo. Hergot k čemu je celoživotní trénink, když pak potřebuje zabiják drogu, aby oslabil protivníky? Nejhorší je, že i když byli kucí zdrogovaní, tak holka dostávala na prdel, a to nedává moc smysl... Chybělo tady i pořádné zadostiučinění, nebo vyvolání strachu v ostatních, tím, že si uvědomí, že neloví jen tak nějakou bezbrannou holku. No a pak tu chybělo to hlavní, to v co jsem doufal, a tím je pořádný gore masakr... bohužel, kde nic, tu nic... velké zklamání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už podle samotného traileru mi bylo jasné, že tohle asi žádná převratná podívaná nebude, ale těšil jsem se alespoň na průměrné béčko. Lesní naháněčky okořeněné o nějaký ten pořádný mord – přesně tohle je moje krevní skupina. Zvláště pak když tyto kousky pocházejí třeba ze Skandinávie. Tady jsem se ale musel spokojit s americkou produkcí a hned to bylo vidět. Prvních cca 40. minut je neskutečně nezáživných. Máme šanci vidět jednu nebohou oběť běhat po lese, ale její smrt se už odehraje mimo záběr kamer. No a zbytek vyplnil výcvik mladé vražedkyně. O ano, Veronica byl již od dětství cvičena svým učitelem Williamem k zabíjení a přežití v extrémních podmínkách. Jenže i tato pasáž nás moc neobohatí, nepočítám-li jednu bitku na WC. Jeden by už pomalu začal zoufat nad promarněným potenciálem, ale naštěstí přišla druhá polovina filmu. Nečekejte však žádná jatka, lámání kostí ani hektolitry stříkající krve, celé se to neslo v dosti podivném duchu a halucinogenních scén. Ty jediné mě na tom celém zaujaly asi nejvíc. Legračních soubojů a úmrtí se ale nakonec přeci jenom dočkáme. Přišlo mi dost srandovní, že v temném lese se vždy během jednotlivých soubojů na život a na smrt osvětlilo zrovna to místo, kde se bojovalo, zatímco dokola byla tma, aby tak ještě více vynikly ochotnické bojové choreografie jednotlivých aktérů. 40% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Zde se není o čem rozepisovat, pouze cosi, co jde velmi rychle shrnout, jako rozbředlý, špinavý sníh na krajnici. Nevím, nač plakát tmavovlasé dívčiny, když v hlavní roli máme malou chemickou blondýnečku, ve velmi nehezkých šatech. Netuším, kde má mít děj hlavu. Jelikož se ona dívčina z čista jasna objeví ve společnosti fešáka, který ji má učit jak zatočit se vskutku sociopatickými mladíky. Nu, znám několik žen, které mají 60kg i s postelí, ale poradily by si i se dvěmi takovými grázly. Ovšem, Abigail Breslin má tu smůlu, že je vycvičená na dvě věci: Na exkrement a na nic. Bez lahvinky whisky, s koktejlem thiopentalu sodného a ještě nějakého blivajzu, je musí zdrogovat, aby je následně v lesíku alá Blair Which po jedom likvidovala ve svých nadýchaných šatičkách. I tak má s každým z nich obtíže, poslat je do pekel horoucA. Nuž, a až se tak po úmorných 90 minutách stane, tento nešťastný snímek nám končí. Shrnuto, sečteno a podtrženo: Dějová linie prostě nemá hlavu ani patu. Scénář psal Adam Prince patrně opilý, a režisér Shields snad ani nebyl natáčení přítomen. Thriller? V tom případě je snímek Plivu na váš hrob excelentní drama+thriller na zlatou sošku. Ne, tady prostě není kam ustoupit, kde přimhouřit oči. Pouze - a to zcela subjektivně - přimhouřím jedno oko v případě Wese Bentleyho... 20% a tedy jediná hvězda s ještě jedním ulomeným cípem... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě. (willy1)
  • Termín "final girl" alebo "posledné dievča" sa zrodil v počiatkoch žánru slasher, pretože poslednou, ktorá v týchto filmoch prežila alebo bola zavraždená, bolo veľmi často nejaké dievča. (beso74)

Reklama

Reklama