Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Přijde mi 54% trochu dost podsazený, tak to mírně nadsazuji 4*. Pravda je nejspíš někde uprostřed. Přesně 69,48752 %. Úžasné prostředí ponorky, které už samo o sobě vytváří pocit tlaku a klaustrofóbie a k tomu trochu CO2 a dokonce vodíku dokázalo posádku trošičku rozhodit, takže viděli strašidelné a duchařské příčiny na každém rohu. Navíc při známé námořnické pověrčivosti a před 70ti lety....Do toho kriminální zápletka a osudové příčiny. A je tu zajímavý příběh obstojně zahraný a v zajímavém prostředí. Snad jediný problém je v tom, že než se člověk v osobách trochu zorientuje, tak mu pomřou. A to od nich beru docela jako sprosťárnu. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 4...... Ha ha naprosto srovnatelný film s filmem mrtvá hlídka s vyjjímkou toho, že tento příběh se odehrává na jiném místě (v ponorce) . Některé filmy v toimto prostředí jsou skvělé např" Periskop nahoru a dolů- ten je pojat jako komedie což nasvědčuje tomu, že není s filmem tolik práce jako s filmem který má být kvalitní thriller. V tomto případě se to nepovedlo, beru to jko ztrátu času , naprosto nezajímavý film. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Skôr sklamanie, som presvedčený podobne ako užívaťel Marigold (s ktorého komentom sa úplne ztotožnujem) že film mal oveľa na viac, ako nakoniec dokázal. Scenár bol slabučký (žena v v ponorke bola nadbytočná, ale producent sa asi rozhodol tak, aby tam nebolo čisto mužské obsadenie...) Atmosféra nebola vôbec vydarená, hlavne keď si uvedomíme,že v iných vojnových filmoch o ponorkách nestraší, a pritom sa bojíme o posádku oveľa viac.... 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vynikající duchařina z neobvyklého prostředí. Tak hustou atmosféru jsem u hororu už dlouho nezažil, byl jsem napajtý jak tětiva. Šáhnout mi uprostřed filmu někdo na rameno, asi bych proskočil stropem. Po záplavě všech těch japonských a japonskem nasáklých duchařin to bylo velice příjemné setkání s duchařinou, kde se duch ani pořádně neobjeví a v níž se v podstatě zase až tak moc neděje, ale přesto máte většinu filmu pocit, že máte hlavu mezi dvěma panely. A k tomu všemu má oblíbená Olivia Williams, jejíž nádherné tváře se nemůžu vynadívat. Půl hvězdičky ubírám za to, že ta atmosféra nepůsobí až do samého konce, ale končí dřív, než by bylo zdrávo. 4,5* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)
  • Holt McCallany se naučil několik jo-jo triků pro roli Loomise. (Chatterer)
  • Celé obsadenie filmu bolo reálne vycvičené na ponorkách. Herci sa naučili používať základné vybavenie na palube a spoznali každodenné nepríjemnosti a nebezpečenstvá života na ponorke z čias 2. svetovej vojny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno