Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Co když... Když jsme dostali tu skopčáckou loď, co když jsme je nepotopili? Co když oni potopili nás? Problém číslo jedna - všichni herci, kteří tvoří posádku ponorky mají stejný věk, vypadají prakticky stejně a v temných útrobách ponorky je nemožné je od sebe rozeznat. Jasně určit lze snad jen Claire (protože je žena) a Wallyho, protože má vousy. Vojenská posádka tak působí spíše jako skupina kamarádů, co si vyjela na vodu, protože divák nemá šanci získat žádný přehled o saržích a hierarchii (neví kdo je důstojník a kdo řadový voják) a tak se nemůže soustředit na podstatné postavy. Příběh se odehrává jakoby v časovém vakuu, protože krom toho že "někde tam nahoře" jsou zlí němci nic z dialogů nenasvědčuje tomu, že bychom byli ve čtyřicátých letech (dobře, ja tam gramofon a nahrávka Bennyho Goodmana). Triky, zejména obrázky ponorky jsou dost neopravdové. Zápletka filmu není ani při zpětném pohledu úplně srozumitelná. Nemám žádnou zkušenost s duchařskými horory, ale mám za to, že i duchové by se měli chovat racionálně a měly by se na ně vztahovat principy motivace. Z mého pohledu visí nad filmem podezření, že je založen výhradně na (zbytečných) lekačkách. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zazděné chabým scénářem a průměrným zpracováním. Není to zas tak dávno, co jsem film viděla, ale v podstatě už si skoro nevybavuju, o čem byl - ponorka, nevýrazní námořníci, nějaká vypleštěná ženská, strašidelné zvuky, duchové... a to je asi tak všechno. Mohlo to být lepší, pánové tvůrci, mnohem lepší. Abych byla spravedlivá: mohlo to být i horší. 50% ()

Reklama

Apophis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, solidní horor... Nemůžete od toho čekat superfilm, ale bát se budete... Kladem je to, že se film nepokouší uměle zvyšovat napětí nechutnostmi... Film se snaží pracovat spíš se psychikou a v rámci jeho možností se mu to daří... Děj sice chvílemi trošku pokulhává, ale herci to hrají solidně... Nemůžeme od nich čekat Oskarové výkony, ale propadák to také není... Zvláštní efekty jsou poměrně dobré... Shrnu-li to, jedná se o film, který doporučuji shlédnout, ale to je vše... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bože, takové téma a takhle zazděné... co dím! Potopené! Atmosféra filmu by mohla být z říše delikates – stísněné prostory ponorky, nad hlavou desítky metrů vodního náhrobku a v ocelovém těle plavidla straší... Bohužel Twohyho ponorka je zatracený kulisový papundeklu bez špetky té realistické klaustrofobní atmosféry, která umí být sama o sobě děsivější než všech šest smyslů správného duchaře. O hereckých výkonech by nemělo cenu u takového béčka vůbec mluvit, kdyby se Twohy nepokoušel o jakési ňoumovité psychologizování, které ve spojení s křečovitými výkony hlavních aktérů působí směšně. Efekty jsou typicky béčkové, ale dojem spíše vylepšují. Podobně jako několikero působivých míst (např. oprava vnitřního pláště lodi) a zvukové efekty. Mít tenhle film šikovnějšího režiséra a scénář smířený s vlastní (pod)průměrností, mohlo to být žrádlo alespoň na úrovni Černočerné tmy. Takhle sotva lehký podprůměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlubina je filmem, na který jsem se stejně jako na všechny ostatní ponorkové válečné filmy moc těšil. Jenže mě můj David N. Twohy trochu víc zklamal. Čekal jsem opravdu válečné drama, které ukáže horrorovou atmosféru uzavřeného prostoru 200 metrů pod hladinou moře. Křičící vojáky umírající na nedostatek kyslíku. Nic z toho jsem se nedočkal a ze snahy dostat do válečného filmu trochu mystiky v podobě duchů je opravdu příliš nevydařený nápad. Ne vždycky je inovace k dobru. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodne chceli scenáristi zostavu postaviť z autentických podmorských dielov, no ukázalo sa, že sú príliš ťažké na manévrovanie. Nakoniec Pinewood Studios postavili hydraulicky ovládané interiéry lode, z ktorých každý bol samostatný modul, kompatibilný s ostatnými. Na zdvíhanie a naklápanie modulu podľa potreby bola navrhnutá aj špeciálna páka. (Arsenal83)
  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)

Reklama

Reklama