Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V/H/S 2 lieta vo viacmenej rovnakých kvalitatívnych výšinách, ako vynikajúci predchodca. Prvé dve ´´pásky´´ síce niesu dejovo to najlepšie, ale remeselne sú spracované opäť na vynikajúcej úrovni ( tie kamerové vychytávky fakt nemajú chybu ). To pravé hororové ale príde až s poslednými dvoma príbehmi, ktoré sú viac než podarená hororová zábava. Strašidelné, zimomriavkové. Táto anthologhy séria sa pre mňa stáva jednou z najlepších žánrových počinov tohto desaťročia. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První dvě povídky mají jasný koncept a jsou velmi solidně zrealizované. Ve třetí přijde na řadu novodobý bůh akce Gareth Evans a rozpoutá zběsilý, ze řetězu utržený krvavě-brutální mayhem, neboli zhruba to, co od něj člověk po zhlédnutí dvou Raidů očekává. Jeho povídka ze všech přítomných možná dává smysl nejmíň, ale rozhodně je z nich nejnářezovější. Poslední minipříběh má opět snadno srozumitelnou zápletku, pár silných momentů (hlavně záběr pod vodou), ale s blížícím se koncem je obrazově více a více nepřehledný (na tak strašně chaotické a často velmi tmavé záběry se opravdu nekouká příjemně). Jako celek ale opět good, za jedničkou to v ničem nijak nezaostává. 70 % ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Říká se, že opakovaný vtip není vtipem. Jak moc tohle pořekadlo platí u dvojky poměrně ambiciózního projektu VHS, nedokážu posoudit, ale faktem je, že jsem kompilaci krátkých found footage příběhů už nehltal s takovým nadšením jako u dílu předešlého. Především se vytratil ten inovativní pohled do zatuchlých handy cam vod, takže pokud napoprvé přišly krátké motivy vhod, napodruhé prostě víte, do čeho jdete a to také plus mínus i dostanete. Možná originalita samotných příběhů není tak zasádaní, takže celý biák jste poměrně v klidu, i když pronásledování Lamiou nebo příchod čtvrtého druhu je bez pardonu zatraceně creepy. Pro fandy žánru další zářez, pro odpůrce spíš ztráta času. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalita druhého dielu je, nech si hovorí kto-chce čo-chce, zhruba na úrovni prvého dielu (tretia poviedka sa od tohto tvrdenia trochu odlučuje). S tým rozdielom, že: Zatiaľčo prvým poviedkam chýba atmosféra, v druhých sa jej náznak aspoň niekedy vyskytne. Ak sa mám vyjadriť k poviedkam a ohodnotiť ich, prvá nahrávka je v mojich očiach rozhodne najslabšia. Tá je prinajlepšom do určitej miery zaujímavá (očná kamera, videli sme napr. v The Gracefield Incident), avšak celá jej existencia je zbytočná. Je bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu, dobrých 90% sa tam nič nedeje (nepočítajúc nudná prehliadka domu) a ak sa má (zvyšných 10%) niečo diať, všetko je úplne zlé. [1*] Druhá poviedka je na tom o niečo lepšie a prináša výrazné zlepšenie. Tá síce nie je nijaká skvelá a zo zombie hororov ničím nevyniká, za to sa jej však darí diváka upútať prostredníctvom slušnej dávky gore. No ničím viac. [2*] Tretia poviedka je zo všetkých tá najlepšia. Zatiaľčo prvá polovica je nudná a nezaujímavá, postupom času divák dostane dobrú mieru napätia, atmosféru a shocking scény. Kazia ju snáď len nesympatické postavy a prvých 15 min. [3*] Štvrtá poviedka je lepšia než prvá, no viac kladov nemá. Postavy sú otravné a nesympatizujem s nimi, tak isto aj domáca párty a stret s mimozemšťanmi je suchý, nezaujímavý. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac. [1*] Summa summarum, zhruba na úrovni prvého dielu, skôr sa mi to nepáči než páči. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Né že by to bylo nějak výrazněji kvalitnější jak první díl, ale konečně jsem nemusel čekat dlouze na to, než se stane nějaká hororová akce! Příběh se zombie byl poněkud úsměvný, ale na druhou stranu vidět svět z pohledu GoPro kamery připevněné na zombíkovi, to byl docela zážitek. Ostatní příběhy měli postupem času kvalitní atmosféru a rozhodně splnili svůj účel, vyděsili mě! Za to si V/H/S/2 zaslouží o hvězdu lepší hodnocení než díl první. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama